Salut

Nous ajuts de 10 milions per a botigues grans i de centres comercials

Es per als establiments afectats entre el 7 de gener i el 28 de febrer

El departament d’Empresa de la Generalitat ha activat una nova línia d’ajuts de 10 milions d’euros per als locals de centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats que van haver de tancar entre el 7 de gener i el 28 de febrer per les restriccions de la Covid-19.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest divendres les bases d’aquesta línia d’ajuts, que s’articula a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda i que s’obrirà en els propers dies, segons ha informat la conselleria.

Es tracta de la segona línia d’ajudes directes que engega el departament d’Empresa per a aquests establiments comercials, després de la que es va obrir el passat mes de gener, amb una ajuda de 8.500 euros per negoci, amb l’objectiu de pal·liar els efectes de les restriccions sanitàries.

Com la vegada anterior, els beneficiaris són pimes i autònoms dedicats a les activitats de comerç al detall i afectats per l’ordre de tancament de la Generalitat.

En concret, es podran beneficiar els establiments de productes no essencials de més de 400 metres quadrats i les botigues situades dins de centres comercials i galeries.

A diferència de l’anterior convocatòria, aquesta vegada hi ha ajudes específiques per als locals de restauració situats en recintes comercials, atès que continuen tancats, d’acord amb les restriccions aprovades pel Procicat.

Les ajudes seran de 5.000 euros per als comerços de productes no essencials de més de 400 metres i per a la resta de comerços al detall de productes no essencials situats en centres comercials.

En el cas dels bars, restaurants i cafeteries de recintes comercials, les ajudes seran de 7.000 euros per establiment.

Els comerços que ja es van beneficiar de la primera línia d’ajudes rebran el nou pagament de forma automàtica, sense necessitat de formular una nova sol·licitud.

La resta de comerços poden demanar-les per via telemàtica, a través del Canal Empresa, i realitzant una declaració responsable que acrediti que compleixen els requisits previstos a les bases.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró