Salut

França accelera la campanya de vacunació: mig milió de dosis en dos dies

Els centres de vacunació romanen oberts tot el cap de setmana

El país registra 23.300 nous positius i 173 morts més

França ha accelerat aquest cap de setmana la campanya de vacunació de la Covid-19 i ha punxat prop de mig milió de dosis en dos dies.

“Cap de setmana de mobilització per a la vacunació. Aquest dissabte a les 17.30 hores 220.000 francesos han estat vacunats, més del doble que dissabte passat!”, ha anunciat el ministre francès de Sanitat, Olivier Véran. “Demà seguim”, ha afegit.

Les 220.000 dosis d’avui se sumen a les 250.000 administrades divendres, el rècord de vacunes en un dia des de l’inici de la campanya. Fins avui han rebut almenys una dosi de la vacuna 3,4 milions de francesos.

La majoria dels centres de vacunació romanen oberts tot el cap de setmana i s’han afegit fins a quatre hospitals militars del país per reforçar la campanya.

“Saludo aquesta mobilització excepcional”, ha dit el primer ministre, Jean Castex, durant la visita a un dels espais instal·lats pels bombers a la perifèria de París.

Castex ja va anunciar dijous que la vacunació s’acceleraria a tot el país, sobretot als 23 departaments en alerta màxima pel virus, cap als quals s’ha enviat 135.000 dosis suplementàries per al cap de setmana.

El govern intenta evitar amb la vacunació un tercer confinament estricte a tot el país i busca immunitzar el més aviat possible els col·lectius més vulnerables, en especials les persones més grans de 75 anys, als quals s’adreça aquesta fase de la campanya. A mitjan abril es començarà a vacunar els ciutadans d’entre 50 i 74 anys.

França ha registrat aquest dissabte 23.300 casos positius de Covid-19 en un dia i el total acumulat de contagis en un any s’eleva als 3.882.402. La xifra de nous positius notificada aquest dissabte és lleugerament inferior a la de fa una setmana, tot i que es manté molt estable.

Als hospitals hi ha 24.625 pacients amb la Covid-19, 140 menys que el dia anterior i 264 menys que fa una setmana. En canvi, a les unitats de cures intensives hi ha nou persones més que ahir i 236 més que dissabte passat.

Des del març de 2020 fins aquest dissabte han mort amb el coronavirus 88.444 persones, 173 més que a l’anterior actualització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró