Salut

Baixa el ritme de contagis

Es declaren 1.176 nous casos de covid-19 a Catalunya en les últimes 24 hores, 76 menys

La velocitat de propagació es manté en el 0,92 però s’alleuja la pressió hospitalària

El ritme de contagis de coronavirus segueix en descens a Catalunya, on l’últim dia s’han comptabilitzat 1.176 nous casos confirmats per PCR o TA. La xifra total de positius des de l’inici de la pandèmia se situa en 531.288. El 4,45% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.

A més, s’alleuja la pressió hospitalària amb 1.426 pacients ingressats als hospitals, 44 menys, i 431 persones a l’UCI, 34 crítics menys que fa 24 hores, lluny dels 731 a què es van arribar el passat 1 de febrer en el pic de la tercera onada.

Segons els indicadors actualitzats aquest dissabte pel departament de Salut, la velocitat de propagació del virus, l’anomenada Rt, es manté en el 0,92 dels últims dies -cada 100 infectats en contagien de mitjana 92-, un estancament que els experts atribueixen a l’extensió de la variant britànica del coronavirus, més agressiva.

El nombre de persones mortes per coronavirus ha arribat ja a les 21.000, amb 18 morts notificades en les últimes 24 hores, la qual cosa també suposa un descens respecte a les 26 que es van comptabilitzar el dia anterior.

Per zones sanitàries, les Terres de l’Ebre és l’àrea amb l’índex de velocitat propagació i de risc de rebrot més baixos, 0,79 i 44, respectivament, seguida del Camp de Tarragona, amb 0,76 i 71 punts.

Darrere se situen la regió sanitària de Girona, amb una velocitat de propagació de 0,84 i un risc de rebrot de 163, i la zona sud de l’àrea metropolitana, amb 0,88 i 153, respectivament.

Barcelona ciutat figura també entre les zones amb millors dades epidemiològiques -una Rt de 0,89 i un risc de rebrot de 173 punts-, per davant del nord de l’àrea metropolitana, que presenta una velocitat de propagació de 0,95, per sobre de la mitjana catalana, i 216 de risc de rebrot.

També estan per sobre de la mitjana de Catalunya l’àrea de Lleida, amb 1,07 d’Rt i 280 de risc de rebrot, i la zona de l’Alt Pirineu-Aran, amb 1,08 i 379.

Les comarques de la Catalunya Central són actualment les que suporten les pitjors dades epidemiològiques: 343 de risc de rebrot i 1,11 en velocitat de propagació.

Respecte a les immunitzacions, són 641.605 els catalans que han rebut ja la primera dosi de la vacuna, mentre que a 242.249 persones se’ls han subministrat les dues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA