Salut

Portugal interromp l’administració de la vacuna de AstraZeneca

En aquest país no s’ha detectat cap reacció adversa greu al vaccí, però les autoritats han decidit no inocular-ne més per “precaució”

La suspensió tindrà impacte en el pla de vacunació, ja que es preveia començar a vacunar els docents amb aquesta solució

Lisboa, 15 mar (EFE).- Portugal s’ha sumat aquest dilluns als països europeus que han decidit suspendre temporalment l’administració de la vacuna contra la Covid-19 de la Universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca, si bé en aquest país no s’ha reportat cap cas greu de possible reacció adversa al fàrmac. Països com Itàlia, França, Alemanya o l’Estat espanyol han anunciat avui que aturen la distribució de les vacunes d’AstraZeneca de manera temporal pels episodis de trombosi en persones que l’havien rebut.

“La Direcció General de Salut i Infarmed han recomanat avui la interrupció temporal del procés de vacunació contra la Covid-19 amb la vacuna de AstraZeneca amb base en el principi de precaució en la salut pública”, ha anunciat en roda de premsa Rui Ivo, el president de Infarmed, l’agència nacional del medicament.

Ivo ha recordat que els casos detectats a altres països europeus són avaluats per l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) i encara no s’ha establert una relació de causalitat amb l’administració de la vacuna.

Aquesta suspensió tindrà impacte en el pla de vacunació de Portugal, ja que es pretenia començar a vacunar els docents amb dosis de AstraZeneca, encara que es manté l’expectativa de completar la primera fase a finals d’abril, segons ha assegurat avui el seu coordinador, el vicealmirall Gouveia e Melo.

Dimecres passat les autoritats sanitàries portugueses van ampliar l’administració del vaccí d’AstraZeneca als majors de 65 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot