Salut

Europa reinicia la vacunació amb AstraZeneca

Alemanya, França i Itàlia tornaran a administrar el vaccí aquest mateix divendres

Portugal ho farà dilluns i l’Estat espanyol s’espera a dimecres

Diversos països europeus que havien suspès per precaució l’administració de la vacuna contra la Covid-19 d’AstraZeneca per una sèrie de casos de trombosi en persones que l’havien rebuda recentment han decidit aquest dijous reprendre’n la distribució després que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) n’hagi defensat la “seguretat i eficàcia”. Alemanya, França, Itàlia i Bulgària, entre altres, començaran a vacunar una altra vegada demà mateix.

Després de l’aval de l’EMA al fàrmac, el ministre alemany de Sanitat, Jens Spahn, ha informat que aplicarà la recomanació europea i aquest divendres tornarà a inocular aquest vaccí, tot i que inclourà una advertència sobre els possibles efectes secundaris.

El ministre confia que “els quatre dies perduts” es podran recuperar ràpidament.

Spahn ha defensat que la decisió d’aturar la immunització amb aquesta vacuna va ser “correcta” perquè es tracta de complicacions “molt infreqüents però greus”.

França també tornarà a aplicar el vaccí aquest mateix divendres, segons ha confirmat aquest vespre el primer ministre, Jean Castex, en roda de premsa.

“La vacuna d’AstraZeneca és eficaç contra les formes greus de la malaltia però també és una vacuna segura i sense perill. No s’associa amb un augment del risc global de trombosi”, ha justificat Castex.

El primer ministre ha anunciat que ell mateix es vacunarà demà “per demostrar que podem tenir-hi confiança”.

A Itàlia la vacunació amb el preparat desenvolupat per la Universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca també es reprendrà divendres.

El primer ministre, Mario Draghi, ha assegurat avui que “el govern acull amb satisfacció la declaració de l’EMA”. “El subministrament de la vacuna AstraZeneca es reprendrà a partir de demà. La prioritat de l’executiu és realitzar la major xifra de vacunacions en el període més breu possible”.

L’Agència Italiana del Fàrmac (AIFA) ha confirmat avui que “les raons de la prohibició cautelar de l’ús de lots de vacunes, emesa el 15 de març de 2021, ja no existeixen”.

Les autoritats sanitàries de Portugal han confirmat avui que dilluns tornaran a punxar les dosis de la vacuna britànica. La data ha estat anunciada pel coordinador del pla de vacunació del país, el vicealmirall Gouveia e Melo, que ha reconegut que amb la suspensió temporal de l’administració d’aquest vaccí, anunciada al país el passat dilluns, s’ha endarrerit la vacunació de 120.000 persones.

És per això que l’executiu portuguès vol “accelerar” a partir de la setmana vinent i “recuperar molt ràpidament aquesta vacunació”. “Vacunarem altres persones més enllà d’aquestes 120.000”, ha assegurat Gouveia e Melo. Segons ell, en una setmana i mitja s’arribarà a la previsió original del pla de vacunació “com si no haguéssim fet cap pausa”.

La setmana passada, abans d’aturar-ne l’administració, Portugal havia recomanat la vacuna d’AstraZeneca també per als més grans de 65 anys.

L’Estat espanyol ha decidit ja tornar a vacunar amb AstraZeneca però s’espera a dimecres perquè les autoritats han decidit celebrar una sèrie de reunions per revisar els termes i determinar els grups als quals s’ha d’aplicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona