Salut

El Govern demana extremar precaucions per evitar una quarta onada molt pronunciada

La consellera de Salut, Alba Vergés, apel·la a la “coresponsabilitat” de la ciutadania i a la implicació dels sectors econòmics i cultural

El conseller d’Interior insisteix en la limitació de la interacció en la bombolla: “No és tan important què fem, sinó com ho fem”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet aquest dimecres una crida a la població a extremar les precaucions durant la Setmana Santa i ha assegurat que encara s’és a temps de frenar el creixement de la pandèmia i “que no hi hagi una quarta onada molt pronunciada”.

En una roda de premsa al costat del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, la consellera Vergés ha apuntat que la corba epidemiològica porta més de deu dies pujant però que, ara com ara, el creixement no és tan dràstic i ràpid com el d’onades anteriors.

La consellera ha apel·lat a la “coresponsabilitat” de la ciutadania i a la implicació dels sectors econòmics i culturals per aconseguir frenar l’expansió del virus.

Vergés també ha explicat que veu “inaudit” que el debat sobre la taula ara sigui una nova normativa estatal sobre mascaretes que té com a origen un decret del juny del 2020.

Així, ha demanat no “confondre” la ciutadania i ha donat per fet que la nova norma no hauria d’implicar cap canvi per a Catalunya.

“Nosaltres ja la tenim obligatòria”, ha dit en relació a la mascareta, recordant que també és d’ús obligat en espais oberts, sempre que no sigui “incompatible” amb l’activitat que es vol dur a terme. Com a exemple, ha parlat de banyar-se a la platja.

“Per nosaltres no és res nou”, ha insistit, assegurant que Catalunya es manté amb l’ús de la mascareta dins dels mateixos paràmetres que ho ha fet des de l’estiu passat.

Per la seva apart, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha anunciat 1.070 controls policials amb 1.428 agents de trànsit tant en vies de màxima mobilitat com en vies secundàries i on preveu més circulació en motiu de la segona fase de la Setmana Santa, que comença aquest dijous 1 d’abril i s’allarga fins al Dilluns de Pasqua, 5 d’abril.

En concret, hi haurà 259 controls d’alcoholèmia i drogues, 198 de seguretat passiva, 132 de motocicletes, 219 de distraccions, 150 de velocitat i 112 de transport.

Sàmper ha indicat que seran dies “d’oxigenació per molta gent” però ha insistit en demanar minimitzar les interaccions fora de la bombolla de convivència: “No és tan important què fem, sinó com ho fem”, ha dit.

Interior preveu que entre dijous i divendres surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona entre 331.000 i 377.000 vehicles, entre les 14 i les 21 hores de dijous i entre les 10 i les 16 hores de divendres. Per la tornada s’esperen entre 514.800 i 585.000 vehicles de les 12 a les 22 hores.

El patrullatge preventiu per evitar aglomeracions i garantir el compliment de les mesures anticovid als parcs naturals se seguirà duent a terme com fins ara. El comissari Joan Carles Molinero ha dit que el darrer cap de setmana s’han aixecat 1837 actes, 335 més que el cap de setmana anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot