Salut

Catalunya supera el milió de vacunats amb una crida a mantenir l’alerta

La velocitat de propagació baixa a 1,16 i el risc de rebrot a 280

La consellera Alba Vergés demana extremar la prudència i reduir la interacció social

Catalunya ha superat aquest diumenge, Pasqua de Resurrecció, el milió de vacunats, una xifra simbòlica que ha celebrat la consellera de Salut, Alba Vergés, que, no obstant això, ha avisat del risc de relaxar les mesures anti-Covid després de la Setmana Santa.

Més d’un milió de persones han estat rebut ja la primera dosi d’alguna de les vacunes contra el coronavirus a Catalunya, on les últimes 24 hores han millorat sensiblement tant l’índex de rebrot de l’epidèmia com la velocitat de propagació.

Concretament, la velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l’anomenada Rt, continua per segon dia consecutiu a la baixa i es redueix a 1,16, quatre centèsimes menys, mentre el risc de rebrot cau a 280 (-4), segons el darrer balanç del departament de Salut.

En paral·lel, la incidència a 14 dies puja lleugerament i passa de 238,30 a 241,23. S’han declarat 710 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 559.642. El 6,64% de les proves de la darrera setmana ha donat positiu.

S’ha informat de 35 noves morts, amb un total de 21.375 defuncions en tota la pandèmia. Hi ha 1.551 pacients ingressats als hospitals, 68 més que en el balanç anterior, i 424 persones a l’UCI, tres més que fa 24 hores.

D’altra banda, en total, 1.010.874 persones ja han rebut a Catalunya la primera dosi de la vacuna, mentre que prop de mig milió, 443.577, han rebut ja les dues dosis.

La consellera Alba Vergés ha celebrat que un milió de persones han rebut la primera dosi de la vacuna, encara que ha demanat extremar la prudència, reduir la interacció social i reforçar després de la Setmana Santa el teletreball.

Així ho ha assegurat en declaracions als periodistes després de visitar el punt de vacunació en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, on aquest diumenge estan citades 1.600 persones per rebre una dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Vergés ha advertit que actualment hi ha un “petit creixement” de contagis i que no serà fins al final de l’estiu -si es compleixen les previsions- quan hi haurà un percentatge suficientment gran de població immunitzada per abordar un “canvi d’escenari” en les restriccions.

Per aquest motiu, ha cridat a respectar “estrictament” les mesures establertes, reduint també la interacció social, ja que tot el que suposi sortir de la bombolla de convivència, ha advertit, suposa “posar en risc” a un mateix i els altres.

Vergés ha alertat que dimarts, quan acabin les vacances de Setmana Santa, es pot produir un retorn “voluminós” a les activitats de la vida quotidiana, davant la qual cosa que ha demanat reduir al màxim els contactes i que qui pugui faci teletreball: “No podem tornar de cop a fer-ho tot de cop”.

Sobre el ritme de vacunació, ha insistit que a partir de demà la Generalitat preveu rebre més vacunes de Pfizer, la qual cosa permetrà accelerar l’administració de dosis, ja que calculen que a partir del 12 d’abril es podrà començar a vacunar les persones d’entre 70 i 79 anys, començant pels de 79, cap avall, seguint un criteri d’edat, encara que donant també prioritat a les persones de risc.

Vergés ha indicat a més que de les 168.000 dosis d’Astrazeneca que van rebre divendres passat, i amb les quals aquest cap de setmana estan immunitzant persones d’entre 60 i 65 anys, encara queden 4.000 unitats disponibles fins dimecres que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot