Salut

L’ECDC avala que els vacunats es puguin treure la mascareta en trobades entre ells o amb persones que no siguin de risc

El Centre Europeu de Control de Malalties puntualitza que les mascaretes i distància de seguretat s’han de mantenir en espais públics i grans concentracions de persones

L’agència europea dona via lliure per eximir de tests o quarantena als vacunats per viatjar

El Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) ha publicat aquest dimecres una guia sobre la desescalada on defensa que les persones vacunades es poden treure la mascareta si estan amb altres vacunats.

L’ECDC veu amb bons ulls que en les trobades entre aquelles persones immunitzades o de vacunats amb algú que no tingui patologies de risc no sigui necessari dur mascaretes o mantenir la distància de seguretat. En canvi, recomana mantenir aquestes mesures de prevenció si hi ha alguna persona de risc o en reunions de no vacunats.

A més, puntualitza que l’ús de les mascaretes i la distància de seguretat “s’han de mantenir en espais públics i grans concentracions, independentment de l’estatus de vacunació dels presents”. També veu necessàries aquestes precaucions en zones on hi hagi “una alta circulació de variants preocupants”.

D’altra banda, l’agència europea dona via lliure als Estats membres per eximir de tests o quarantena als vacunats que vulguin viatjar.

“Les autoritats de salut pública poden considerar l’exempció de les persones completament vacunades de les proves repetides en entorns laborals i d’altres comunitats”, afirma l’ECDC en un comunicat.

La directora de l’ECDC, Andrea Ammon, ha assegurat que “és encoratjador tenir evidències científiques que indiquen com la immunització pot permetre lentament la relaxació de mesures com l’ús de màscares i el distanciament físic”.

En aquest sentit, l’agència europea considera que cal un “desplegament ràpid i eficaç” de la vacunació per permetre “una relaxació més forta de les mesures” per als immunitzats.

“Confiem que l’augment de la cobertura de la vacunació tindrà un impacte positiu i directe a l’hora de tornar a la vida normal”, ha defensat Ammon.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera