Salut

L’OMS adverteix que la variant índia pot ser més contagiosa i resistent a tractaments i vacunes

L’organisme encara la considera una “variant d’interès” però no “preocupant”

El cofundador de BioNTech avança que caldrà una tercera dosi de la vacuna per poder mantenir la “màxima immunitat”

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que la variant índia que pot estar contribuint a l’alt nivell d’infeccions al país pot ser més contagiosa i resistent a alguns tractaments i vacunes.

Segons un informe de l’OMS, aquesta variant té mutacions “associades amb un increment de la transmissió” i respon positivament a menys tractaments que d’altres.

Amb tot, per a l’OMS la variant índia encara no ha assolit el nivell de “preocupant” com les del Regne Unit, Sud-àfrica o el Brasil i ara per ara es limita a “variant d’interès”. Aquesta variant es va detectar per primer cop a finals del 2020 i se segueix investigant.

Per la seva banda, el cofundador de la farmacèutica alemanya BioNTech, Ugur Sahin, confia que la vacuna desenvolupada pel seu laboratori i distribuïda juntament amb Pfizer, el seu soci estatunidenc, sigui “efectiva” també contra la variant índia. “El nostre mètode es basa en les experiències adquirides contra el càncer. Experimentem amb moltes variants i, fins ara, en totes hem aconseguit bons resultats”, ha indicat Sahin en una trobada virtual amb representants de mitjans estrangers a Alemanya. “Confio que obtindrem també bons resultats enfront de la variant índia”, ha afegit, respecte a aquesta mutació, molt més agressiva que les anteriorment detectades.

Fins ara, ha insistit, la seva vacuna havia mostrat la seva efectivitat “en pràcticament totes” les mutacions conegudes. Sahin, però, ha advertit que, en qualsevol cas, la màxima efectivitat del seu fàrmac —un 97%— no s’aconsegueix fins set dies després d’haver rebut la segona dosi.

Sahin també ha recordat que al cap de sis mesos d’haver-se aconseguit aquesta màxima immunitat, a través de la segona dosi, aquesta comença a descendir. D’acord amb les seves estimacions actuals, això implicaria que, entre els nou mesos i l’any següent probablement haurà d’injectar-se una tercera, per a garantir el manteniment de la màxima immunitat.

Sahin també s’ha mostrat cautelós pel que fa a l’alliberament de restriccions per als vacunats. És clar que aquesta es produirà, ja que “tots esperem recuperar la normalitat”, però ha d’evitar-se caure en “discriminacions” entre ciutadans immunitzats i els que no ho estan. “Cal ser molt previngut i no caure en l’anomenada ’cultura de l’enveja’”, ha aconsellat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona