Salut

Salut preveu començar a vacunar aquest mes els ciutadans de 50 a 59 anys

Vergés confia que el 9 de maig s’hagi vacunat el 80% de la població d’entre 60 i 79 anys

Gairebé el 60% de la població d’entre 60 i 65 anys ha rebut almenys una dosi d’algun dels vaccins

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat aquest dissabte que “de ben segur” que els ciutadans d’entre 50 i 59 anys es començaran a vacunar aquest mes.

En una entrevista a ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Vergés s’ha mostrat confiada que el 9 de maig, quan acaba l’estat de l’alarma, ja s’haurà vacunat el 80% de les persones de les franges de 60 a 79 anys i es podrà obrir la campanya a altres grups d’edat.

La consellera ha afegit que més endavant “potser” també es convocarà per franges els ciutadans de 40 a 49 anys. Per sota d’aquesta edat, les crides ja podrien ser “massives” i sense “filar tan prim”, apel·lant, directament, a majors de 16 o 18 anys.

Segons ella, si la Unió Europea (UE) compleix amb els seus compromisos d’entrega de vacunes, es podria arribar al 70% de vacunats al juliol. “Si no estiguéssim al 70% perquè no arriben tantes vacunes com estan compromeses, ens hi acostaríem”, ha afegit.

Vergés ha explicat que al maig s’espera rebre “gairebé el doble” de les dosis que han arribat l’últim mes. La titular de Salut ha destacat l’estabilitat del proveïment de les vacunes Pfizer, de les quals s’esperen 270.000 dosis setmanals. En canvi, ha admès que amb els altres vaccins van “a cegues”, amb informació d’última hora i dosis “a comptagotes” en els casos de Janssen i Moderna.

En relació amb la vacuna d’AstraZeneca, ha criticat el “desgavell” per part de l’Estat en relació a les franges d’edat a les que es pot administrar. La consellera ha advertit que no es produeixi una “situació absurda: rebre vacunes i no poder-les posar” perquè Madrid encara no ha decidit què fer-ne.



Vacunats el 59,7% dels catalans de 60 a 65 anys

ACN

Prop del 60% de la població amb edats compreses entre 60 i 65 anys ja tenen la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19.

Segons l’última actualització de les dades de vacunació facilitades avui pel departament de Salut, el 59,7% dels catalans nascuts entre el 1961 i 1956 ja han rebut almenys la primera punxada.

Aquest percentatge baixa al 54,7% en la franja de 66 a 69 anys, puja al 61,7% en el grup de 70 a 79 anys i és del 91% entre les persones de 80 o més  anys.

A més, el 10,9% de la població catalana té la pauta completa de la vacuna, una proporció que s’eleva al 12,8% si es tenen en compte només els majors de 16 anys. Pel que fa a la primera punxada, la té el 23,9% dels catalans i el 28,1% dels majors de 16 anys.

Aquest dissabte són 1.871.109 els ciutadans que han rebut la primera dosi, 55.877 més que fa 24 hores, i 819.502 han rebut dues dosis, el 50.123 que al balanç anterior. El total de ciutadans que han completat la pauta és de 854.215, ja que la nova vacuna de Janssen només requereix una dosi i aquelles persones que ja han passat la Covid-19 només reben una punxada de qualsevol dels vaccins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet