Salut

En quarantena la tripulació d’un vaixell a Bilbao per tres casos de Covid-19

El Servei Basc de Salut investiga si algun dels contagis és de la nova soca índia

Tots tres es troben aïllats en un hotel juntament amb un cas sospitós i la resta dels mariners són confinats a l’embarcació

Tres tripulants del vaixell Stavanger Pearl, atracat al port de Bilbao, han donat positiu de Covid-19 i es troben aïllats juntament amb un quart cas sospitós. La resta de la tripulació ha estat posada en quarantena a l’interior del vaixell.

Segons ha informat la subdelegació del govern en Biscaia, dos dels tripulants amb coronavirus són de nacionalitat índia. És per això que el Servei Basc de Salut, l’Osakidetza, treballa en la comprovació de les variants del coronavirus en els casos detectats per determinar si poden estar infectats amb alguna de les noves soques que s’han propagat al país asiàtic.

L’Autoritat Portuària de Bilbao ha precisat que ahir els dos primers tripulants afectats van ser traslladats amb símptomes compatibles amb Covid-19 a l’hospital de Cruces, on se’ls van practicar les proves PCR corresponents.

Amb posterioritat, s’ha informat que un altre tripulant ha donat positiu en coronavirus. Tots tres es troben aïllats en un hotel de Derio (Biscaia), on també hi ha un altre mariner que inicialment ha donat negatiu en la prova, però que presenta símptomes compatibles amb la malaltia, ha precisat la subdelegació del govern.

Després de tenir coneixement d’aquests casos, l’Autoritat Portuària va prendre les mesures estipulades per a evitar qualsevol entrada o sortida del vaixell. Al seu torn, Sanitat exterior va decretar quarantena per a la resta de la tripulació fins al pròxim 12 de maig.

El vaixell, que té com a destinació Rotterdam, va atracar en el moll de Punta Sollana del Port de Bilbao ahir diumenge, amb 21 tripulants procedent del port d’El Suweis , al Canal de Suez (Egipte).

Fonts del departament basc de Salut han assenyalat que la xarxa de vigilància i rastreig col·labora perquè es pugui garantir el període de quarantena d’una manera segura i eficaç.

Posen en quarantena dos vaixells amarrats a València per una desena de contagis de Covid-19

Es tracta de dos mercants procedents d’Algesires i Barcelona, que tenen 6 i 4 tripulants, respectivament, amb símptomes de la malaltia
Cap marinar ha necessitat desembarcar per a ser atès en hospitals valencians
Efe

L’Autoritat Portuària de València (APV) ha autoritzat que atraquin als seus molls dos vaixells portacontenidors procedents d’Algesires i Barcelona amb 6 i 4 tripulants, respectivament, amb símptomes de la Covid-19.

Es tracta dels vaixells Maersk UTAH, de la companyia Maersk, amb 6 possibles casos de la malaltia a bord, i del Skiathos I, de la naviliera Marfret, amb quatre possibles infectats, han informat fonts de la APV aquest dilluns.

L’oferiment realitzat pel port d’atracar tots dos vaixells en aigües segures interiors i apartades de l’activitat comercial ha estat acceptat per Sanitat Exterior i per les pròpies navilieres per poder atendre amb major facilitat les persones infectades.

Segons han ressaltat les fonts, d’aquesta manera es garanteix un millor compliment de la quarantena requerida en aquests casos i el compliment dels protocols i garanties sanitàries quan sorgeixen símptomes de la Covid-19 en les tripulacions de les embarcacions dedicades al transport marítim de mercaderies.

Els dos vaixells van arribar al Port de València el dia 1 de maig i en tots dos casos els seus responsables van comunicar que en les seves tripulacions hi havia mariners amb símptomes compatibles amb la malaltia provocada pel coronavirus.

Sanitat Exterior, l’Autoritat Portuària de València i els capitans dels vaixells estan actuant segons les instruccions d’aïllament dels contactes estrets que han mantingut els tripulants en les seves respectives embarcacions.

Fins al moment, cap mariner ha necessitat baixar a terra per ser atès en hospitals valencians.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona