Salut

La Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà un 30% els agents les nits dels caps de setmana per la fi del toc de queda

L’Ajuntament seguirà vigilant, prevenint i sancionant les festes il·legals i els ‘botellóns’ a l’espai públic

La Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà un 30% els seus efectius durant les nits dels caps de setmana des d’aquest dissabte fins a mitjans de juny, amb un total de 260 agents, per afrontar la fi del confinament nocturn que provocarà la derogació de l’estat d’alarma. A més, es vigilaran especialment les possibles festes nocturnes il·legals i els ‘botellóns’ a l’espai públic, sobretot en places de Ciutat Vella, Gràcia, Sants-Montjuïc, el mirador de la Rabassada, els búnquers del Carmel i les platges.

El tinent d’alcaldia Albert Batlle i el cap de la Guàrdia Urbana, l’intendent Pedro Velázquez, han fet contínues apel·lacions al civisme i al compliment de la normativa sanitària, que segueixen vigents excepte l’obertura fins les 11 de la nit de bars i restaurants i la possibilitat d’estar al carrer més enllà de les 10 de la nit. Per això, han recordat que els agents continuaran vigilant el compliment d’aquestes normes i sancionant, com fins ara. Sobretot han apel·lat a la bona convivència entre veïns perquè es passarà del “silenci nocturn a la vida nocturna”, tant al carrer com en trobades de familiars o amics en domicilis.

La Urbana, a més, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra, estarà pendent del probable increment dels delictes en hores nocturnes. També hi haurà coordinació amb els serveis de neteja, tot i que de moment no es preveu regar els espais públics per evitar ‘botellóns’, com s’havia fet en algunes ocasions abans de la pandèmia. Tampoc es descarta limitar l’aforament nocturn de les platges o tancar parcs i jardins si és necessari.

Amb la finalització del toc de queda es preveu un major ús de l’espai públic en horari nocturn, per aquest motiu la Guàrdia Urbana augmentarà en un 30% el número d’efectius en un dispositiu nocturn que, en coordinació amb el cos dels Mossos d’Esquadra, té l’objectiu de garantir el bon ús de l’espai públic i garantir el civisme i seguretat dins dels paràmetres preventius marcats per les autoritats sanitàries. En aquest sentit es prendrà especial atenció en aquelles conductes que poden facilitar la transmissió de la covid-19 com poden ser no respectar la limitació de trobades de sis persones com a màxim, no dur mascareta o el consum d’alcohol compartit.

Els agents treballaran per evitar la venda ambulant d’alcohol a la via pública i realitzaran tasques de prevenció, control i correcció de les concentracions de persones que consumeixen alcohol de forma col·lectiva (‘botellón’) a la via pública.

La Guàrdia Urbana també controlarà comportaments que generin molèsties i sorolls a terceres persones i vetllarà pel descans dels veïns.

Es donarà resposta als problemes derivats de les festes no autoritzades, tant a la via pública com a l’interior de locals, que ocasionen greus molèsties als veïns i una reducció evident del grau de seguretat a la zona afectada, mantenint el dispositiu específic pel control d’aquesta activitat que, d’entre d’altres mesures, inclou la monitorització de les xarxes socials per detectar possibles convocatòries,

Els agents també realitzaran funcions de prevenció de la seguretat ciutadana i actuacions destinades a evitar la comissió d’actes delictius. També s’encarregaran de les funcions de proximitat, auxili i assistència als ciutadans, i la vigilància general dels espais públics.

La Guàrdia Urbana també té l’objectiu de reduir la sinistralitat viària, per aquest motiu s’augmentaran en horari nocturn el número de controls d’alcoholèmia i drogotest i es vigilarà la circulació de bicicletes i patinets elèctrics.

20.237 denúncies per saltar-se el toc de queda

Des de l’inici del toc de queda el passat 25 d’octubre, i fins el 30 d’abril, la Guàrdia Urbana ha interposat un total de 37.034 denúncies i ha desallotjat un total de 105.476 persones de 1.720 espais. Des de l’inici de la pandèmia s’han cobrat sancions per valor d’1.738.215 euros. De les més de 37.000 sancions, 20.237 han estat per saltar-se el confinament nocturn, 12.605 per anar sense mascareta, 4.865 per incomplir la limitació de persones en trobades o locals, 3.196 per incomplir la distància física, 4.199 per compartir alcohol, 875 per fumar, 9.300 per incomplir les limitacions de mobilitat i 2.423 per incomplir el confinament territorial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT