Salut

Societat

Un estudi avaluarà l’eficàcia de l’art com a teràpia del càncer

L’objectiu de l’estudi és avaluar si l’artteràpia pot ser una intervenció efectiva per ajudar els pacients oncològics a millorar el seu benestar emocional i a reduir els nivells d’ansietat i depressió. Tal com ha informat el Consorci Sanitari del Maresme, es tracta d’un projecte impulsat per la Fundació Nou Cims en el qual participen 432 pacients de Catalunya. A més de l’hospital de Mataró hi participen la Fundació Althaia, el Consorci Sanitari de Terrassa, la Fundació Kalida Sant Pau, l’Hospital Clínic de Barcelona, i els ICO de l’Hospitalet, Badalona i Girona. L’artteràpia és una disciplina que proposa un espai de trobada amb un mateix per poder dialogar amb diferents llenguatges artístics amb l’objectiu de promoure la integració emocional i buscar noves maneres d’incorporar experiències difícils a través de les capacitats de creació.

Per elaborar l’estudi, cada centre gestionarà un grup de persones en tractament a la unitat o servei d’oncologia de l’hospital. La mostra es dividirà en dos grups: un format per usuaris que rebran l’atenció habitual prevista en el seguiment de les persones amb càncer i als quals se’ls oferirà participar en els tallers una vegada finalitzin la seva col·laboració, i un altre grup que assistirà a dotze sessions d’artteràpia. Les trobades seran en línia per evitar el risc de contagi i passaria a presencial quan millorin les dades epidemiològiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia