Salut

El 57 % dels catalans de 50 a 59 anys ja té una vacuna contra Covid-19

Salut preveu iniciar la vacunació de la franja inferior (de 40 a 49 anys) al llarg del mes de juny

El 57,1% dels catalans de 50 a 59 anys ja tenen una vacuna contra Covid-19, en un moment en el qual el 36,5% de la població catalana té una vacuna posada contra la Covid i el 18,4% ja està totalment immunitzada.

Segons les dades actualitzades aquest diumenge pel departament de Salut, 2.858.642 catalans ja tenen una vacuna posada i 1.437.178 la pauta completa, després que aquest dissabte passat s’injectessin 37.636 dosi.

Compten com a pauta completa tots aquells que han rebut la vacuna de Janssen (monodosis), dues punxades de Pfizer, Moderna o AstraZeneca o són menors de 66 anys que han passat la COVID-19 i als quals solament se’ls injecta una dosi, segons el protocol.

L’últim grup d’edat que es va prioritzar en l’estratègia de vacunació, el del 50 i 59 anys, ja té una cobertura del 57,1% amb primera injecció -majoritàriament de Pfizer- i el 6,5% té la pauta completa, quan és a punt d’acabar el mes de maig.

La previsió del departament de Salut és abordar la franja inferior (de 40 a 49 anys) al llarg del mes de juny i anar per als ciutadans de 16 a 39 anys al juliol, a l’espera de concretar exactament quan els tocaria als adolescents de 12 a 15 anys, si al setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, o abans.

Entre els treballadors essencials, la vacunació de segones dosis dels quals es va reprendre dijous passat, el 14,5% ja ha completat la pauta, mentre que tenen una primera vacuna el 69,5%.

Entre els de 60 a 69 anys, el 79,9 % té una injecció i el 5 % la segona, ja que se’ls administra AstraZeneca i l’interval de la segona punxada -de la mateixa farmacèutica sempre perquè són majors de 60- és de mínim 12 setmanes, molt més llarg que Pfizer (tres setmanes).

Entre 70 i 79 anys, la immunització està molt avançada: tenen una primera dosi posada -majoritàriament de Pfizer- el 91,4 % i el 81,2 % expliquen ja amb la pauta completa.

La vacunació dels de 80 o més anys, el primer grup d’edat a ser immunitzat, ja està pràcticament acabada: 92,7 % amb una dosi i 91,2 % amb dues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona