Salut

La restauració, la cultura i l’esport podran obrir fins a la una de la matinada

El Procicat amplia al 70% l’aforament al comerç, gimnasos, equipaments cívics i activitats relacionades amb el joc

Els grans esdeveniments culturals i esportius a l’aire lliure podran acollir el 20% de la seva capacitat en recintes per a més de 15.000 persones

El govern flexibilitzarà a partir del 4 de juny les restriccions d’horaris i aforaments a sectors com la restauració, la cultura i el comerç.

El Procicat ha donat llum verd aquest dimecres a l’ampliació dels horaris d’obertura al públic de les activitats culturals, esportives, serveis de restauració, botigues de conveniència i establiments comercials annexos a gasolineres, que a partir del proper divendres podran obrir una hora més, fins a la una de la matinada. Actualment aquestes activitats han d’abaixar la persiana a la mitjanit.

A més, el govern amplia del 50 al 70% l’aforament permès als establiments comercials, zones comunes de centres comercials, mercats no sedentaris i fires i als gimnasos. Les activitats relacionades amb el joc també podran funcionar amb un aforament del 70% amb un màxim de 500 persones, que podrà ser de 1.000 en espais amb condicions de ventilació reforçades i mesures de control d’aglomeracions. Actualment l’aforament màxim de les sales de joc és del 30% amb un topall de 100 persones o 250 persones, en funció de les condicions de ventilació i control d’aglomeracions.

Els equipaments cívics podran ampliar igualment l’aforament al 70% si disposen de condicions de ventilació reforçades. Fins ara la realització de les activitats cíviques i comunitàries grupals en aquests centres estaven limitades a un màxim de deu persones i es permetia fins a un aforament del 50% si es complien condicions de ventilació reforçades.

A partir de divendres les activitats culturals i esportives a l’aire lliure que se celebrin en recintes amb capacitat per a més de 15.000 persones podran tenir una ocupació del 20%. Fins ara hi havia un màxim de 3.000 persones a l’aire lliure, que es mantindrà per als locals més petits.

També s’incrementa, del 30 al 50%, l’aforament a parcs, fires d’atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

Els serveis de restauració que s’ofereixin a dintre d’equipaments esportius i culturals, com teatres, cinemes, auditoris, circs, sales de concert, cafès teatre o cafès concert podran funcionar amb les mesures previstes per a aquests àmbits. També es podran oferir activitats de restauració a espais especialment habilitats per a la realització d’espectacles públics en les instal·lacions i equipaments esportius.

El Procicat ha decidit aixecar el tancament de les zones recreatives dels centre o galeries comercials, com zones infantils, ludoteques o àrees de descans.

Es flexibilitza igualment la limitació de consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics. A partir de divendres es podrà menjar i beure a espais públics habilitats com àrees de lleure, de descans, de pícnic i similars. Fins ara no es permetia el consum d’aliments i begudes en les reunions en espais públics (entenent com a reunió aquelles permeses amb un màxim de 10 persones) i només s’exceptuaven els àpats a l’aire lliure en les sortides escolars, en les activitats d’intervenció socioeducativa i en les del lleure educatiu permeses. Aquestes continuen permeses i s’hi afegeixen les que es facin en espais públics amb mobiliari habilitat per a aquest consum.


Vehicles de transport públic
En l’àmbit de la mobilitat, el Procicat elimina la restricció en l’ocupació de vehicles de transport públic fins a 9 places, com taxis. Aquest ús estava restringit a 6 persones i no es permetia l’ocupació del seient del costat del conductor.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA