Salut

Arigmon descarta la reobertura de l’oci nocturn aquest cap de setmana

El conseller de Salut defensa que cal “donar aire” al sector però no concreta la data

Els bars i restaurants ja poden obrir fins a la una de la matinada

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha reiterat aquest dijous que el govern vol donar “aire” a l’oci nocturn i prepara la seva reobertura, però ha confirmat que en cap cas aquesta es produirà el proper cap de setmana.

En la roda de premsa per informar de la campanya de vacunació, la primera en què ha participat com a titular del departament, Argimon ha assegurat que creuen que “cal donar aire a la ciutadania i a la joventut” i a un sector, el de l’oci nocturn, “que porta un any tancat”.

Preguntat per aquesta qüestió després que el Consell Interterritorial hagi delegat en les autonomies la decisió de reobrir l’oci nocturn en zones de risc mitjà, Argimon ha assegurat que treballaran en sentit en els propers dies.

En aquest sentit, ha explicat que el Procicat va aprovar un pla general per a l’oci nocturn i que ara en treballaran un d’específic per establir la data de reobertura i les especificacions de com serà aquest retorn del sector, que ha patit un any de tancament per la pandèmia de Covid-19. Argimon ha indicat que tenen programada una primera reunió per treballar el pla, però no ha donat més detalls i ha evitat avançar una data per a la reobertura. “Quan ho tinguem tot lligat, ho anunciarem”, ha apuntat.  Sí que volgut deixar clar que “no serà aquest cap de setmana”.

Sobre el rebuig de la Generalitat a la proposta de reobertura del sector que el ministeri de Sanitat va presentar dimecres al Consell Interterritorial, el titular de Salut català ha justificat el vot en contra “més per la forma que pel fons”, sobretot pel poc temps que es va donar a les comunitats per estudiar-la. Argimon ha recordat que el document s’havia treballat a la Comissió de Salut Pública al matí i a la tarda es va sotmetre a la votació dels consellers, en una jornada que ell havia tingut sessió parlamentària.

Argimon ha assenyalat que el problema no rau en els indicadors que va aprovar el Consell Interterritorial i que serviran per a la desescalada en els propers mesos. Segons el semàfor proposat pel ministeri, Catalunya es troba ara en risc mitjà, que va dels 50 als 150 casos per 100.000 habitants acumulats en els darrers 14 dies (IA14). Segons la darrera actualització, la IA14 a Catalunya és de 109,47.


Bars i restaurants fins a la una
D’altra banda, Argimon ha anunciat que els bars i restaurants –no considerats d’oci nocturn- ja podran obrir fins a la una d’aquesta nit de dijous a divendres. El Procicat ha aprovat aquesta setmana allargar fins a la 1 l’horari de restauració, cultura i botigues de conveniència a partir de divendres i, després de consultar-ho amb els serveis jurídics, el conseller ha aclarit que bars i restaurants ja poden allargar una hora aquesta nit.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat