Salut

Més d’un quart dels catalans ja ha completat la pauta de vacunació contra la Covid-19

Un total de 2.012.019 ja tenen immunitat vacunal, el 25,7% de la població total i el 30,2% dels majors de 16 anys

Gairebé 3,3 milions de persones han rebut almenys una dosi protectora, el 42% del total

Més de dos milions de persones ja han completat la pauta de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya, un quart de la població total.

Segons la darreres dades facilitades pel departament de Salut, des de l’inici de la campanya de vacunació, a finals de desembre, s’han inoculat 5.168.969 dosis dels diferents antídots contra el coronavirus, 111.207 més que a l’anterior actualització.

Un total 3.292.199 persones han rebut almenys una dosi protectora, el 42% de la població total. El percentatge s’eleva gairebé a la meitat (49,4%) si només es tenen en compte les persones majors de 16 anys.

La cobertura de la segona dosi ha arribat a 1.876.770 persones (42.771 més que ahir), el 24% de la població total i el 28,2% dels majors de 16 anys.

Si se sumen les 135.249 persones (6.936 més que ahir) que han rebut una única punxada del vaccí monodosi de Janssen o per haver passat la Covid-19, les catalanes i catalans amb la pauta completa de vacunació ja són 2.012.019 (49.707 més que divendres). Aquesta xifra representa el 25,7% de la població total, el 30,2% dels ciutadans si només es compten els majors de 16 anys.

El departament de Salut ha volgut destacar la “gran resposta ciutadana” a les convocatòries de vacunació , que ha fet que s’arribés a puntes de “fins a 7 cites programades per segon”.

D’altra banda, Salut recorda que a mitjan setmana vinent començarà a administrar les segones dosis a les persones nascudes entre el 1952 i 1961 (60 a 69 anys) que van rebre la primera punxada de la vacuna d’AstraZeneca fa més d’11 setmanes.

Llargues cues a Roses per vacunar-se sense cita prèvia

Redacció

Desenes de persones han fet llargues cues aquest dissabte al matí al mercat municipal de Roses (Alt Empordà) per la Marató de Vacunació de la Covid-19 sense cita prèvia de Salut. La campanya va adreçada als veïns de l’Àrea Bàsica de Salut de Roses, que també inclou les poblacions de Cadaqués, Palau-savardera, Pau i Castelló d’Empúries.

La majoria dels que s’hi han apropat són persones de 45 a 59 anys d’edat, tot i que també es permet vacunar-se a partir dels 40. Entre els que hi han anat hi havia ciutadans que no tenien cita prèvia i d’altres que sí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll