Salut

Salut

“Alexa!, vull parlar amb la meva filla!”

El Centre Bernat Jaume de Figueres ha fet instal·lar assistents de veu a diverses habitacions i en un control d’infermeria per facilitar tasques al personal, acompanyar pacients i fer seguiment de l’estat anímic dels ingressats

Des d’aquesta setmana, el Centre Sociosanitari Bernat Jaume de Figueres disposa de deu assistents de veu Alexa Echo Show 8, amb els objectius de millorar la qualitat de vida de les persones ingressades i fer-los un acompanyament, contribuint a evitar la sensació de soledat, falta de comunicació i desànim, i facilitar les tasques dels professionals assistencials.

El projecte RobRoom s’ha implantat ara, després d’una prova pilot i de la formació prèvia del personal d’infermeria.

Instal·lats a les habitacions dels pacients ingressats i al control d’infermeria de la segona planta, aquest projecte d’intel·ligència artificial, de l’empresa Yasyt Robotics, aspira a adaptar-se a les necessitats dels usuaris i dels professionals que fan servir l’eina i, per tant, està en contínua evolució. Ara mateix ofereix set prestacions diferents a l’usuari. En primer lloc, en el terreny de l’orientació, dona una sèrie de píndoles per ajudar el pacient a sentir-se orientat en el temps i en l’espai. En segon lloc, facilita el seguiment perquè, a partir de preguntes que fa al pacient, també permet establir videotrucades o trucades telefòniques entre pacient i familiars o entre pacient i personal assistencial.

Es pot usar també per facilitar l’entreteniment de l’ingressat, facilita el suport als usuaris en el terreny de l’espiritualitat, perquè conté pregàries adaptades al moment del dia, i facilita també la seva relaxació.

La Fundació Salut Empordà n’ha implementat l’ús al sociosanitari, perquè els pacients hi són de llarga durada, però en el futur la mesura podria ser exportada també a l’àmbit de l’hospital comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona