Salut

Anglaterra aixecarà la majoria de les restriccions el 19 de juliol

Johnson anuncia que es treballa en l’eliminació de la quarantena per als viatgers vacunats

El govern confia que l’èxit de la campanya de vacunació contrarestarà l’augment de contagis per la variant Delta

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha anunciat aquest dilluns que, si tot avança com està previst, la major part de les restriccions imposades als anglesos per contenir la Covid-19 es retiraran el 19 de juliol. El govern confia que el “reeixit” programa de vacunació serà suficient per contrarestar l’increment de contagis per la variant Delta del coronavirus.

En una roda de premsa al 10 de Downing Street, el cap de l’executiu britànic ha explicat que si el 12 de juliol es confirmen les dades epidemiològiques favorables, la setmana següent desapareixeran les “limitacions legals” i es podran reprendre les activitats que encara estan clausurades, com alguns grans esdeveniments i l’oci nocturn.

A partir d’aleshores no hi haurà límit d’aforament a teatres o cinemes o perquè les persones es trobin a interiors o a l’aire lliure. L’ús de la mascareta no serà obligatòria, però sí recomanable; s’elimina la distància interpersonal i el govern deixarà en mans de les empreses la decisió sobre el teletreball.

A més, Johnson ha avançat que es treballa amb el sector turístic i les aerolínies per intentar eliminar l’obligació de fer quarantena quan s’arriba de destinacions qualificades de risc ambre –com els Estats espanyol i francès o Itàlia- sempre que els viatgers hagin completat la pauta de vacunació contra el coronavirus. Actualment, només estan exclosos del confinament els qui arriben dels països de la llista verda de destinacions segures. Els desplaçaments des de destinacions de la llista vermella suposen complir l’aïllament en un hotel designat per les autoritats britàniques.

Johnson ha reconegut que, a mesura que es relaxin les restriccions, augmentaran els casos de Covid-19, impulsats per la variant Delta, que és més transmissible i ja és predominant al país. No obstant això, a animat a aprofitar l’estiu i les vacances estivals escolars per “aprendre a conviure” amb la malaltia.  “Si no obrim ara, quan ho farem?”, s’ha preguntat.

El polític britànic ha defensat que el seu executiu ha pres la decisió “ponderada i equilibrada” de procedir amb la desescalada del confinament imposat el passat gener.

En aquest sentit, ha indicat que una vegada s’eliminin els imperatius legals, la població haurà d’utilitzar el sentit comú en lloc de la mascareta, la distància o el teletreball. “A mesura que comencem a aprendre a conviure amb aquest virus, tots hem de gestionar curosament els riscos i exercir el nostre propi judici a les nostres vides”, ha declarat Johnson.

Les mesures de desescalada anunciades pel primer ministre se circumscriuen a Anglaterra, ja que Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord tenen competències sanitàries i decideixen el seu prop ritme de desconfinament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins