Salut

Alemanya amplia a tot l’Estat la consideració de “zona de risc” per Covid-19

Catalunya i sis comunitats més ja fa una setmana que es troben a la llista, però ara s’hi inclouen territoris com les Balears o Canàries

La mesura no suposa encara noves restriccions de mobilitat, que sí que s’aplicarien si se supera la incidència de 200 casos a 7 dies

Alemanya ha estès a tot l’Estat espanyol, incloses les illes Balears i Canàries, la consideració de zona de risc per Covid-19 que ja aplicava a set comunitats autònomes, entre les quals Catalunya, per l’augment de contagis. La mesura, que entre en vigor a la mitjanit de diumenge, suposa el menor dels tres nivells d’alerta previstos i no comporta més restriccions a la mobilitat.

Des de fa una setmana Alemanya ja considerava zones de risc bàsic Catalunya, el País Basc, Navarra, La Rioja, Cantàbria, Ceuta i  Andalusia, però no les Balears ni Canàries, les dues principals destinacions dels turistes alemanys a l’Estat.

La decisió no tindrà repercussió directa per als alemanys que es troben actualment de vacances a Espanya o que es plantegen anar-hi, però sí que és un toc d’atenció per als seus ciutadans i per al sector turístic espanyol.

Els viatgers que arribin a Alemanya provinents d’aeroports espanyols no hauran de fer quarantena si presenten un test negatiu o una prova de la seva plena immunització, ja sigui per haver rebut la pauta de vacunació completa o haver superat la malaltia.


Fortes restriccions a partir dels 200 casos
El criteri per incloure una regió en la consideració de zona de risc bàsic és que s’hi superin els 50 casos per cada 100.000 habitants en set dies. Segons les dades del govern alemany, la incidència acumulada la darrera setmana a l’Estat és de 179 nous positius per cada 100.000 habitants, si bé el darrer informe del ministeri de Sanitat espanyol ja eleva la incidència a 7 dies fins als 199,45 casos.

Superar el llindar dels 200 casos és el principal criteri que Berlín té en compte per elevar una regió a zona de “risc per alta incidència”, que ja comporta fortes restriccions de mobilitat.

Aquesta categoria i la de “risc per variant perillosa” suposen el tancament de la frontera a totes les persones provinents d’aquestes zones que no siguin ciutadans alemanys o tinguin permís de residència. A més, obliga a totes les persones a fer una quarantena de 14 dies a l’arribada, al marge que hagin completat la pauta de vacunació.

Aquestes mesures no impedirien el flux de turistes alemanys a l’Estat però tindrien un potencial efecte dissuasiu per al turisme. No obstant, el govern alemany va avançar ahir que no emetria recomanacions de no viatjar, com sí que va fer França.

La Comissió Europea (CE) ha criticat les mesures alemanyes, perquè l’acord dels 27 era afavorir la mobilitat al bloc comunitari durant l’estiu, però Berlín les ha mantingudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat