Salut

Els centres residencials amb algun cas actiu de Covid-19 són 81 i hi ha 356 residents positius

S’ha detectat 449 professionals contagiats els darrers 14 dies

Els centres residencials amb algun cas de Covid-19 actiu són 81, segons dades del Departament de Drets Socials. 61 són residències de gent gran, 17 de discapacitat i 3 de salut mental. Entre els residents hi ha 356 casos confirmats (un 0,6% del total), dels quals 256 viuen en residències geriàtriques, 65 en centres de discapacitats i 3 en centres de salut mental.

Pel que fa als professionals, els darrers 14 dies s’han detectat 449 positius de coronavirus, un 1% de la plantilla. La gran majoria de persones afectades per covid són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus però hi ha 28 residents i 8 treballadors ingressats en hospitals. En la darrera setmana, hi ha hagut 21 hospitalitzacions i cap defunció.

Pel que fa a la vacunació, el 96% de les persones que viuen en centres residencials ja tenen la primera dosi i el 94% tenen la pauta completa. Pel que fa als treballadors, un 89% ha rebut la primera i un 88%, la primera i la segona.

La darrera setmana, del 10 al 16 de juliol, s’han fet 6.064 proves PCR i 1.155 tests d’antígens a les residències de Catalunya. Un 6,62% han resultat positives.

Residències de gent gran

En el cas concret de residències de gent gran i segons les últimes dades -del 19 de juliol–, 8 de cada 10 no tenen cap cas de coronavirus.

De les 1.027 que hi ha a tot Catalunya, 44 centres (el 4,28%) estan en color vermell, és a dir, amb casos actius de Covid-19, aparició de nous casos i brot en investigació. Per contra, 833 centres (el 81,11%) es troben en color verd, això és sense cap cas de Covid-19.

La resta de centres, 150 (el 14,61%), es classifiquen amb color taronja, és a dir, tenen casos positius però el brot es considera controlat i es garanteix una correcte aïllament d’espais.

El gruix de casos positius es concentren en residències de les regions sanitàries Barcelona Ciutat, Metro Nord i Metro Sud.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona