Salut

Educació i Salut treballen per vacunar alumnes a partir 12 anys a l’institut

El conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha afirmat que el departament que dirigeix ha iniciat converses en la conselleria de Salut per poder vacunar als instituts els alumnes a partir de 12 anys, en el cas de dur a terme una vacunació sistemàtica del col·lectiu.

Concretament, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, el conseller ha apostat aquest dijous per la vacunació en els instituts “per practicitat i logística” i ha afegit que “anirem fent camí en la vacunació als alumnes a mesura que el curs avanci”.

Segons el conseller, en aquest moment el 92% dels professionals educatius estan vacunats i ha afegit que espera que el proper 13 de setembre, quan el curs escolar arrencarà de manera presencial en totes les etapes, estiguin vacunats el 100% dels professionals.

Malgrat reconèixer que “estem preocupats -ha dit- per la situació epidemiològica”, el conseller ha afirmat que les escoles “obriran el 13 de setembre perquè els centres educatius no actuen com a amplificador del virus”.

El curs s’iniciarà amb el 100% de presencialitat en totes les etapes i les mesures per evitar contagis seguiran pivotant sobre grups estables de convivència, perquè “permeten controlar la transmissió i faciliten la traçabilitat en cas de contagis”, ha afirmat González-Cambray.

Els alumnes començaran el curs amb la mascareta a l’aula, però quan les autoritats sanitàries decideixin que podem retirar-la “ens la llevarem el primer dia”, perquè “necessitem veure’ns les cares, per raons pedagògiques i emocionals”, ha afirmat el conseller.

A mesura que el curs avanci, les mesures per contenir el virus s’aniran flexibilitzant, encara que el conseller ha afirmat que no es prendrà la temperatura a l’entrada dels centres, encara que les mesures de contenció a l’hora del pati i la ventilació a les aules sí que seguiran.

Sobre la vacunació als alumnes adolescents, ha recordat que a partir de 16 “ja poden vacunar-se” i que “si cal fer-ho des dels 12 anys”, Educació ha iniciat converses amb la conselleria de Salut per poder fer-la en els instituts.

Sobre les famílies negacionistes que decideixin no vacunar els seus fills, ha afirmat amb contundència que des de la conselleria “tenim les idees molt clares i la decisió està presa” i, encara que no ha concretat quin és, sí que ha insistit en la necessitat que tots els alumnes i els professors estiguis vacunats.

Malgrat no dependre d’Educació, González-Cambray s’ha referit als 400 casos positius i els 1.200 confinats entre monitors i alumnes d’activitats d’estiu i colònies, i ha indicat que “el que ha fallat és que ha vingut una cinquena onada amb variant delta molt contagiosa”, per la qual cosa ha recomanat “no abaixar la guàrdia”.

cp/pll



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona