Salut

societat

Salut mira de convèncer els joves de la necessitat de vacunar-se

El Departament de Salut busca idees per convèncer els joves que es vacunin, amb especial atenció a la franja d’entre 20 i 35 anys. Segons va explicar ahir a Rac 1 la secretària de Salut Pública, Camen Cabezas, de les vacunes disponibles, només se n’està posant el 15%, i hi ha un milió i mig de dosis que no s’estan administrant i es guarden a les neveres. A més de les trucades que s’estan fent des de l’1 de setembre, Salut està parlant amb influenciadors i amb altres departaments del govern per aconseguir arribar al públic més jove, perquè “preocupa” l’evolució de la pandèmia amb una part de la població jove sense vacunar, durant la tardor. Cabezas va explicar que dissabte, Fira de Barcelona tenia 7.000 cites disponibles per vacunar-se i només es van posar 2.000 dosis.

En demanar-li sobre la possibilitat d’exigir el passaport Covid, la secretària de Salut Pública no ho considera encara “adient”, i no creu encara aplicable l’estratègia de França. Però, en tot cas, va advertir que hauria de ser l’Estat qui regulés aquesta qüestió. Cabezas també va mostrar-se reticent a reobrir l’oci nocturn per la propagació de contagis en ambients tancats. En la franja entre 20 i 39 anys, durant la cinquena onada hi va haver 102.000 casos, la meitat del total. D’aquests, 2.500 van haver de ser hospitalitzats, 319 van anar a l’UCI i van morir nou persones.

Pel que fa a l’evolució de la malaltia, el nombre d’ingressats continua disminuint lentament i ja se situa en 934 pacients, solament dos menys que ahir, mentre que les UCI mantenen els 324 crítics. La mortalitat, que al costat de les UCI és l’últim que descendeix en una onada, ha millorat respecte a setmanes anteriors: en els últims set dies hi ha hagut 80 defuncions per la Covid –enfront dels 123 de la setmana anterior–, la qual cosa representa una mitjana d’11 òbits diaris per la malaltia. La pressió descendeix també en l’atenció primària, que aquest dissabte va fer un total de 1.421 visites relacionades amb la Covid, 500 menys que el mateix dia de la setmana passada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres