Salut

La variant Delta plus ja ha arribat a Catalunya

Argimon confirma que s’han detectat cinc casos de la nova soca del coronavirus

El conseller de Salut demana “prudència” a la ciutadania per evitar contagis

La variant del virus SARS-CoV-2 coneguda com a Delta plus ja ha arribat a Catalunya. Es tracta d’una mutació de la variant Delta, més contagiosa, que s’ha detectat per primera vegada al Regne Unit i ara ja s’hauria traslladat al Principat.  

En una roda de premsa aquest dissabte a Girona, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat que ja s’han detectat cinc casos de la nova soca del coronavirus.

Argimon ha assenyalat que de moment es tracta d’un volum de casos “anecdòtic” però tot i així ha volgut fer una crida a “màxima prudència” a la ciutadania per evitar els contagis. I és que si per ara els contagis de la nova soca encara “es poden comptar amb els dits d’una mà”, preveu que a mesura que passin els dies es vagi estenent, tal com ha passat amb altres variants del coronavirus. Els experts encara estudien si aquesta mutació és més contagiosa o té més resistència a les vacunes existents que les altres variants.

En aquest sentit, ha advertit que la tardor és el moment de més contagis dels coronavirus i per això és quan es preveu un repunt més important de casos. Argimon ha recordat que “encara estem en pandèmia” i per això cal tenir en compte que hi ha un conjunt de restriccions que s’han de seguir complint. Així, ha insistit en la importància de portar la mascareta en espais tancats i també a l’exterior quan hi hagi més persones que no formin part del grup bombolla i no es pugui mantenir la distància de seguretat.

Pel que fa a les dades de contagis, s’ha mostrat amoïnat perquè si bé ja preveien un repunt de contagis amb el relaxament de restriccions, la setmana que ve les dades seguiran creixent i això li “preocupa bastant més”.

Aquest augment coincideix amb la situació que viuen d’altres països com ara Alemanya o els Països Baixos. Argimon ha recordat que el coronavirus és “estacional” i per això el moment de màxima expansió és durant la tardor i a principis d’hivern, “una mica abans que la grip”.

Sobre la retirada de la mascareta a les escoles, ha dit que el govern ja ha fet la sol·licitud corresponent al consell interterritorial de salut i estan a l’espera d’una resposta. En tot cas, ha defensat que la retirada de la mascareta als patis i a les escoles és “una prioritat” perquè és un “tema docent i pedagògic”. A més, creu que “no té raó de ser” que es retirin les mascaretes a espais com teatres o gimnasos, però els infants hagin de portar-la a dins de classe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT