Salut

Salut finançarà la vacuna contra el meningococ B a partir de l’any vinent

El departament lliga una partida en els pressupostos del 2022, que el govern té previst aprovar la setmana que ve

El bacteri té molt poca incidència actualment però pot provocar complicacions molt greus

El departament de Salut de la Generalitat ha anunciat una partida als pressupostos del 2022 per incloure, a partir de l’any vinent, la vacuna que protegeix del meningococ de tipus B al calendari oficial. Aquest vaccí està recomanat però és opcional i no té finançament públic, motiu pel qual les famílies que volen immunitzar els fills l’han de comprar a la farmàcia a un preu elevat.

La decisió serà anunciada al Consell assessor de vacunacions i des de Salut es farà una ordre per introduir la vacuna l’any vinent. El Govern té previst aprovar els pressupostos el 9 de novembre i portar-los al Parlament en les properes setmanes.

 La taxa d’incidència del meningococ B a Catalunya és actualment de 0,5 casos per cada 100.000 habitants. El 2020 es van registrar 30 casos confirmats de malaltia meningocòccia a Catalunya, una xifra que el 2021, en dades provisionals, ha baixat fins als 7 casos.  Però tot i aquesta baixa freqüència, aquest bacteri pot tenir conseqüències molt greus en els més petits, com meningitis i sèpsies -resposta descontrolada a una infecció-, raó per la qual s’aconsella la vacuna en els lactants.

La recomanació és administrar tres dosis de la vacuna Bexsero, entre els 2 i els 15 mesos d’edat, la qual cosa representa un important cost per a les famílies, ja que cadascuna d’elles té un preu d’uns 100 euros.

En un comunicat, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha assenyalat que mesures com aquesta “són un exemple de les que han d’impulsar-se per reduir les desigualtats en salut, causades en part per raons de tipus socioeconòmic”.

El primer calendari vacunal a Catalunya es va fer el 1980 per donar protecció contra set malalties. Des de llavors s’ha actualitzat fins a les quinze actuals. Les vacunes a Catalunya no són obligatòries però Salut recorda que és important que tots els infants i adults estiguin vacunats per evitar-ne les malalties i les seves possibles complicacions. Les incloses al calendari oficial s’administren gratuïtament als centres vacunals. El calendari inclou les vacunes que protegeixen de les malalties més freqüents i/o greus; les que són més efectives i segures i les més adients per a l’entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva