Salut

La incidència de la Covid puja fins als 62 casos al conjunt de l’Estat

La pressió hospitalària continua estable per sota del llindar de risc

Més de 2 milions de persones ja han rebut una dosi extra de la vacuna

La incidència de la Covid-19 ha pujat 11 punts en una setmana i ja és de 62,67 casos per cada 100.000 habitants a 14 dies, 4,1 punts més que al darrer recompte. El dimecres de la setmana passada aquest indicador se situava en els 51,6.

Segons l’últim informe del ministeri de Sanitat, en els últims dos dies s’han notificat 6.461 nous contagis pel coronavirus, que eleven el total acumulat a 5.038.517 infeccions. Les dades divulgades aquest dimecres corresponen als reportats entre dilluns i dimarts, ja que ahir no es va publicar l’informe perquè era festiu a Madrid. En el mateix període el total s’han sumat 59 morts a l’acumulat des de l’inici de la pandèmia, que s’eleva a 87.617.

Catalunya encapçala els contagis en els últims 7 dies amb 3.421 casos, seguida per Madrid (2.269) i el País Valencià (1.956).  Hi ha onze comunitats en risc mitjà (de 50 a 150 casos), amb Navarra al capdavant (134 casos) i seguida del País Basc (121,2 casos), Aragó (104) i Balears (93). Sis més se situen en un nivell baix, per sota dels 50 punts. Ceuta és l’únic territori en la nova normalitat i a Melilla la incidència és de 29 casos.

La pressió hospitalària continua estable per sota del llindar considerat de risc. En total, hi ha 1.093 pacients amb Covid-19 als hospitals que suposen l’1,5% de la capacitat del sistema. D’aquests, 403 es troben ingressats a les unitats de cures intensives (UCI) i ocupen el 4,4% dels llits de crítics.

Tot i tenir una incidència menor a la d’altres territoris (73,4 casos), La Rioja és la comunitat amb més pressió a les UCI, amb prop del 17% de pacients crítics per coronavirus. Aragó (7,2 %), Catalunya (7 %), la Comunitat de Madrid (6,2 %) i el País Basc (6,2%) són els següents territoris amb més pacients greus.


Més de 37,4 milions de persones a l’Estat han completat la pauta i més de 2 milions han rebut tres dosis de la vacuna
Segons el ministeri de Sanitat, 37.417.377 persones han completat la pauta de vacunació, el 88,8% de les persones majors de 12 anys (78,9% del total de ciutadans a l’Estat). En paral·lel, el 90,5% de la població diana (38.117.778 persones) ha rebut almenys una dosi, un percentatge que és del 80,3% si es calcula sobre el cens total de residents a l’Estat.

A més, un total de 2.004.741 persones que viuen a residències, pacients d’alt risc i majors de 70 anys han rebut dosis addicionals de les vacunes contra la Covid-19.

A partir del 15 de novembre està previst que comenci a administrar-se a les persones vacunades amb el preparat monodosi de Janssen l’administració d’una dosi de reforç amb els vaccins d’ARN missatger de Pfizer i Moderna. Alguns territoris, com Andalusia o Navarra, ja han començat a dispensar-lo a principis de novembre.

En les últimes setmanes s’han vacunat entre 10.000 i 15.000 persones que encara no ho havien fet però encara hi ha al voltant de 4 milions de persones que no han rebut cap dosi, la majoria en la franja d’edat de 20 a 49 anys.

Darias es vanta que Espanya està “14 punts per sobre” de la mitjana europea en vacunació contra la Covid

ACN

La ministra espanyola de Sanitat, Carolina Darias, ha celebrat aquest dimecres des d’Astúries que Espanya està “14 punts per sobre” de la mitjana europea pel que fa a la vacunació contra la Covid-19.

Darias ha fet una crida a seguir amb la campanya de vacunació i ha subratllat que la major part d’ingressats als hospitals per covid-19 no estan vacunats.

Tot i admetre que hi ha un repunt dels contagis en els darrers dies, la titular de Sanitat ha destacat que amb aquest grau de vacunació cal mirar indicadors més explicatius de l’escena que la incidència acumulada. En aquest sentit, ha subratllat que la pressió assistencial al sistema sanitari es manté estable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

meteorologia

Un centenar d’avisos per la pluja des de diumenge al vespre

BARCELONA
estats units

Almenys quatre morts per múltiples tornados a Oklahoma

barcelona
Societat

Mor Carles Busquets, reconegut fotògraf reusenc i expropietari de Niepce

societat

S’ensorra una part de l’edifici de l’Escola de Vela a causa del temporal

platja d’aro
llengua

Voluntariat per la llengua ha creat més de 178.000 parelles lingüístiques

barcelona
societat

Reus torna a homenatjar la rosa, el símbol de la ciutat

REUS
medi ambient

Identificats els autors de nou abocaments a Lleida

LLEIDA
mobilitat

Tarragona torna a canviar la regulació de l’aparcament a Joan XXIII

Tarragona
MEMÒRIA

ERC urgeix a restituir el faristol malmès de ‘la casa dels horrors’

barcelona