Salut

Àustria decreta el confinament dels ciutadans no vacunats per a fer front a l’escalada de casos de Covid-19

Les persones no immunitzades només podran sortir de casa per anar a treballar, passejar o comprar productes essencials

El canceller, Alexander Schallenberg, lamenta que el percentatge de vacunació és “vergonyosament baix” i insta a immunitzar-se

Àustria imposa noves restriccions socials que afecten exclusivament les persones no vacunades o no recuperades de la Covid-19.El govern ha decidit aquest diumenge decretar el confinament dels ciutadans no vacunats a partir d’aquesta mitjanit per fer front a l’escalada de contagis que viu el país.

A partir d’aquest dilluns els ciutadans no vacunats només podran sortir de casa per raons limitades com anar a treballar, estudiar o a comprar productes de primera necessitat, com menjar. També podran trencar el confinament per anar al metge, vacunar-se o fer un passeig.

En canvi, tindran prohibit anar a comprar productes no essencials, acudir a restaurants, bars, gimnasos i esdeveniments esportius i culturals, entre altres.

Els nens de menys de 12 anys no estaran obligats a confinar-se.

El govern austríac ha assegurat que hi haurà controls exhaustius per part de la policia per controlar les restriccions. Les multes per incomplir les restriccions seran de fins a 500 euros per als particulars i poden arribar als 3.600 euros per als establiments que no observin les normes.

El decret s’aprovarà aquesta nit pel Parlament per un període inicial de deu dies –fins al 24 de novembre–, que es podrà prorrogar prèvia votació parlamentària.

En la roda de premsa on s’ha anunciat la mesura, el canceller Alexander Schallenberg ha argumentat que la incidència del coronavirus entre les persones no vacunades se situa en 1.700 casos per cada 100.000 habitants a set dies, amb una forta tendència a l’alça. En canvi, la incidència entre persones vacunades se situa en 383 casos per cada 100.000 persones, amb tendència a la baixa, ha afegit.

A més, ha reconegut que la taxa de vacunació és “lamentablement baixa” i ha instat els ciutadans a immunitzar-se perquè “sense apujar-la no podrem sortir d’aquest cercle viciós”, ha assenyalat. “La situació és seriosa. La quarta onada [de la pandèmia] ens afecta plenament. Això és per la variant Delta [del virus] però també té a veure amb la baixa quota de vacunació”, ha constatat.

A Àustria menys d’un 65% de la població adulta està vacunada, la dada més baixa dels països de l’Europa Occidental. A Catalunya, per exemple, aquest indicador se situa en prop del 76%.

És per això que el canceller ha defensat que el govern té l’obligació de protegir les persones les persones no vacunades ni curades, per reduir els contactes socials entre tots els sectors de la població.

Schallenberg va jurar el càrrec de canceller fa tot just quatre dies, després de la dimissió de Sebastian Kurz per la seva implicació en un escàndol de corrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat