Salut

El Trueta tracta més de 400 pneumònies greus anuals

Són dades de la unitat de cures respiratòries intermèdies de l’hospital gironí, que es va posar en marxa fa un any per a casos greus de Covid

Atendrà també pacients amb altres infeccions respiratòries

La unitat de cures respiratòries intermèdies de l’hospital Josep Trueta ha tractat més de 400 pacients en el primer any de funcionament. Aquesta dada es va fer pública divendres passat, en el marc de la Jornada de Pneumologia dels hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt, que va girar al voltant de les infeccions respiratòries, especialment els efectes crònics de la Covid-19. Aquesta unitat del Trueta és una àrea de monitoratge i tractament de pacients amb insuficiència respiratòria –assistits sobretot amb ventilació mecànica no invasiva– que es va posar en marxa durant la primera onada de la pandèmia. La unitat es va crear per la necessitat d’atendre els pacients de Covid amb una pneumònia greu i serveix també per atendre pacients amb altres infeccions respiratòries.

En el marc d’aquesta jornada, el cap de la unitat de suport a la recerca de l’Institut Català de la Salut a Girona, Rafel Ramos, va presentar una comparació entre l’impacte de les diferents onades, i va destacar que els afectats greument pel virus són cada vegada més joves i amb menys comorbiditats. Segons ell, el nombre d’hospitalitzacions, però, ha disminuït clarament en les dues darreres onades per l’efecte protector de les vacunacions.

En aquest sentit, Ramos va subratllar que en la darrera onada el 70% dels ingressos responien a pacients que no estaven vacunats, o que encara no havien rebut la pauta completa de vacunació, un percentatge que s’enfilava fins al 84% en els casos més greus. I va concloure que el 100% dels casos de defunció que s’han donat en aquesta cinquena onada a la regió sanitària de Girona han estat de pacients no vacunats.

LA XIFRA

400
pacients
i escaig han estat tractats d’una infecció respiratòria greu causada per la Covid-19.

Vacunes i variants del virus

La metgessa de medicina preventiva del Trueta i el Vall d’Hebron, Sònia Uriona, va comentar l’eficàcia de la vacuna respecte a les actuals variants de la Covid-19, i la pneumòloga del Trueta i el Santa Caterina, Saioa Eizaguirre, les seqüeles respiratòries. A part, Francisco Mera, metge de família de l’EAP Sant Feliu de Llobregat, va parlar de la teràpia de la síndrome post Covid, i el fisioterapeuta Gerard Muñoz, del programa del Trueta i el Santa Caterina per a pneumònies greus per Covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona