Salut

La Comissió de Salut Pública actualitza el document del semàfor sense incorporar-hi noves restriccions

El ministeri de Sanitat confirma que la població mes gran de 60 anys i el personal sanitari rebran una dosi de reforç

Darias defensa que la “prevenció i vacunació” són les claus per contenir l’epidèmia

La Comissió de Salut Pública ha actualitzat aquest dimarts l’anomenat document del semàfor, la Declaració d’Actuacions Coordinades que marca indicadors i nivells de risc de la pandèmia. D’altra banda, l’organisme ha acordat que els majors de 60 anys i el personal sanitari rebin una dosi de reforç de la vacuna contra la Covid-19.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que de moment s’ha aprovat el document, sense mesures, per bé que la comissió continuava reunida quan la ministra ha comunicat la notícia en roda de premsa. De moment, però, no ha anunciat noves restriccions a l’entorn de la pandèmia, que puguin afectar l’horari de tancament del sector de la restauració, per exemple, com s’ha especulat en les darreres hores.

El nou document incorpora nous indicadors i resta pes a alguns de vigents, com ara la incidència acumulada. Darias ha argumentat que, pel fet que hi ha un 90% de la població diana amb almenys una dosi de la vacuna, la incidència acumulada ja no té una translació directa amb el nombre d’ingressos hospitalaris.

Dins dels ingressos sí que s’acorda informar del percentatge de pacients vacunats i del de no vacunats, majoritari, amb l’objectiu “d’acabar de convèncer” les persones que encara no s’han injectat l’antídot contra la Covid-19, segons ha explicat la secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón.

“Vacuna, vacunar i vacunar. Aquesta és l’estratègia”, ha defensat Darias. I és que, segons ella, la vacunació és el que permet que la situació actual sigui ben diferent de la de les onades anteriors. “Prevenció i vacunació. És el que ha funcionat i ha de seguir essent clau en l’estratègia”, ha insistit la ministra. I ha recordat que alguns països de l’entorn de l’Estat tenen taxes de vacunació del 65%, gairebé 30 punts per sota de l’espanyola, fet que comporta una “situació molt més complicada” en aquells indrets. “La diferència és la vacunació”, ha reiterat.

Darias ha apostat per seguir observant les mesures que “mantenen el virus a ratlla”, com ara l’ús de la mascareta -que, ha recordat, segueix essent obligatori en interiors-, el rentat de mans o la distància social.

Pel que fa a les dosis de reforç, la titular de Sanitat ha confirmat que la Comissió de Salut Pública ha acordat incorporar-hi els majors de 60 anys i el personal sanitari, com anunciava dies enrere el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Darias ha afirmat que després de la tercera dosi “han baixat molt” els focus d’infecció a les residències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona