Salut

Salut confirma cinc casos de la variant òmicron a Catalunya

Cabezas evita parlar de noves restriccions i diu que ara cal “aplicar bé” el passaport i altres mesures com la mascareta

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha confirmat aquest dijous que s’han detectat cinc casos de la variant òmicron del coronavirus a Catalunya i que els afectats havien viatjat a Sud-Àfrica. Així, de moment no s’ha detectat cap cas de transmissió comunitària, tot i que es desconeix la incidència real de la nova variant, mentre la delta continua sent la dominant. D’altra banda, Cabezas ha evitat respondre si el Govern es planteja aplicar noves restriccions davant de l’augment de casos en les últimes setmanes i ha dit que el que cal ara és “aplicar bé” l’ús del passaport covid en els llocs on és obligatori i les altres mesures de protecció, com la mascareta. “Anirem valorant si és necessari aplicar-ne d’altres”, ha resolt.

La secretària de Salut Pública ha explicat en roda de premsa aquest dijous que les cinc persones contagiades amb la variant òmicron van donar positiu al test d’antígens que es fa a l’arribada als viatgers que han estat en països del sud d’Àfrica, segons el protocol establert per la variant òmicron, i que de moment no s’ha detectat cap cas de transmissió comunitària a Catalunya.

Sobre possibles noves restriccions per frenar els contagis de la sisena onada, Cabezas ha recordat que el Govern valora dia a dia la situació epidemiològica de la covid-19 i que en el marc del Procicat es prenen les decisions que es consideren oportunes. La secretària de Salut Pública ha assenyalat que ara “s’està estabilitzant l’ús” del passaport covid en els llocs on es va ampliar la setmana passada, que són bars, restaurants, gimnasos i residències, a part de les discoteques. “En aquests moments l’important és aplicar-lo de la millor possible”, ha dit sobre el certificat covid. També ha insistit en la importància de les mesures protectores bàsiques, com la mascareta.

La incidència de casos de covid-19 a Catalunya està augmentant en les últimes setmanes. La incidència a set dies (IA7) actual és de 217 casos per 100.000 habitants (157 la setmana passada) i aquest increment està repercutint en el sistema sanitari, amb més visites a l’atenció primària i més hospitalitzacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES