Salut

Fecasarm anuncia que impugnarà les noves restriccions del govern

La patronal de l’oci nocturn demanarà al TSJC mesures cautelaríssimes perquè no s’apliquin

Fecalon lamenta que no s’hagi pres altres mesures com tancar els col·legis o confinar tota la població

Les patronals de la restauració i l’oci nocturn han reaccionat amb indignació a les noves restriccions que proposa el govern per frenar l’avenç de la pandèmia.

El president de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha anunciat en declaracions a l’ACN que l’entitat impugnarà les decisions i que demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que dicti mesures cautelaríssimes perquè no s’apliquin mentre resol el litigi. De la seva banda, Fernando Martínez, secretari general de Fecalon, ha lamentat a Catalunya Ràdio que no s’hagi pensat en altres mesures que al seu parer serien més efectives, com ara tancar els col·legis o confinar quinze dies tota la població.

Les dues patronals han lamentat unes mesures que es prenen en una de les temporades més importants de l’any per als sectors de la restauració i l’oci nocturn. “Un gerro d’aigua freda”, ha admès Martínez. Boadas, de la seva banda, ha lamentat haver-se assabentat de les mesures “quan ja s’han decidit”.

En aquest sentit, ha criticat que el sector no hi ha pogut dir la seva ni ha pogut parlar dels “avantatges” de mantenir la mesura del certificat Covid, que segons ell, ha estat “un motor per a la vacunació” generat, precisament i principalment, per la restauració i l’oci nocturn. És per això que considera que el govern “s’ha equivocat”.

Boadas ha afirmat, a més, que les mesures s’han pres en funció d’una “alarma que no existeix”, i ha subratllat que la incidència acumulada dels darrers 14 dies mostra que els contagis es donen, principalment, entre els menors de 15 anys, “que no són el target principal ni de restauració ni d’oci en horari nocturn”. També ha apel·lat al fet que la taxa de vacunació supera “un 10%” la de països com Alemanya o a que a les UCI, 9 de cada 10 pacients ingressats per covid no estan vacunats. Per tot plegat, i al seu parer, les dades actuals “no justifiquen aquestes mesures tan dràstiques”.

El portaveu de Fecalon també ha criticat que la “improvisació i manca de diàleg amb el sector” del govern “s’ha tornat a posar de manifest”. Fernando Martínez ha admès que l’anunci de noves mesures els enganxa “amb neveres plenes i tota la contractació programada”. En aquest sentit ha subratllat que els 15 dies per als quals estan previstes les mesures en un principi són “fonamentals”. Cap d’Any és “la meitat de facturació de l’oci nocturn” els últims compassos de l’exercici, segons els càlculs de l’entitat.

Martínez ha explicat que la patronal ja ha començat a parlar amb el govern per activar totes les línies d’empresa, però ha recordat que encara no se’ls ha pagat la cinquena ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona