Salut

Salut demana als positius per test d’antígens que no vagin al CAP

Si no hi ha símptomes o són lleus recomana comunicar el contagi telemàticament al centre de salut i aïllar-se 10 dies a casa

A alguns ambulatoris s’han format llargues cues de persones que hi han acudit per símptomes de Covid-19 o per confirmar el resultat de l’autotest

El departament de Salut demana a les persones que donin positiu de Covid-19 en un test d’antígens que no vagin al Centre d’Atenció Primària (CAP).

La recomanació es fa en un context d’escalada de les infeccions i d’augment de la pressió assistencial al primer nivell de la xarxa sanitària. Si el test és positiu, Salut insta a aïllar-se 10 dies al domicili sense que calgui repetir la prova al CAP.

Són indicacions, subratlla Salut, del procediment d’actuació enfront casos d’infecció pel nou coronavirus SARS-CoV-2 en fase II de mitigació.

Si la infecció no provoca símptomes o són lleus o no cal la baixa, la persona infectada pot contactar telemàticament amb el CAP per comunicar el positiu i que s’inclogui a la seva història clínica. El protocol del qual informa Salut estableix que la persona afectada rebrà un missatge a través de telefonia mòbil que dona accés a una pàgina on es poden reportar els contactes estrets.

En cas que calgui la baixa, Salut recorda que es pot tramitar de forma telemàtica a través de l’eina digital Contactecovid.cat –a la qual s’accedeix a través d’un codi rebut via SMS-, al web La Meva Salut o per telèfon. Si els símptomes empitjoren o la persona es troba malament, sí que es recomana anar al CAP o trucar al 061.

En l’actual context es dona prioritat en l’atenció presencial als casos de Covid-19, a l’atenció urgent no demorable, la vacunació, l’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) i a les revisions pediàtriques dels nounats.

Continuen les cues als ambulatoris

Efe

Diversos centres d’atenció primària (CAP) de la ciutat de Barcelona han reobert aquest dilluns amb llargues cues de persones que acudeixen a les urgències amb símptomes de Covid-19 o per confirmar autotest d’antígens fets a casa.

Dos dels ambulatoris que han registrat una gran afluència d’usuaris de la sanitat aquest dilluns al matí han estat el CAP Maragall, al passeig Maragall amb Sant Antoni Maria Claret, i el CAP Pare Claret, al mateix carrer, però a prop del passeig de Sant Joan.

En altres centres, com el CAP La Mina, avui s’ha avisat les persones que tenien cita programada amb el seu metge de família que quedaven anul·lades de moment i que si sorgien nous motius de consulta s’ha d’acudir a urgències del mateix centre.

Precisament avui el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha visitat aquest CAP situat al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs.  Segons ha informat Salut, Argimon hi ha acudit per parlar amb els professionals i mostrar-los el seu suport davant la situació epidemiològica actual.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot