Salut

França imposa el teletreball i avança la tercera dosi

Per accedir als espais culturals, esportius i a la restauració caldrà estar vacunat i ja no servirà un test negatiu

Castex avisa que enduriran les multes per utilitzar certificats Covid falsos

El govern francès ha anunciat aquest dilluns noves mesures per  frenar la cinquena ona de la Covid-19, entre les quals destaquen la imposició del teletreball almenys tres dies a la setmana i avançar la dosi de record de cinc a tres mesos després de les primeres dues injeccions.

El primer ministre, Jean Castex, ha anunciat les mesures després de l’aprovació d’un projecte de llei al Consell de Ministres que haurà de ser aprovat per l’Assemblea francesa al gener.

El text exclou mesures dràstiques, perquè de moment es manté la tornada a l’escola el 3 de gener de 2022 i es descarta un toc de queda. No obstant això, el govern sí que preveu restringir les concentracions públiques.

Castex, que ha comparegut al costat del ministre de Sanitat, Olivier Véran, ha posat l’accent en augmentar el ritme de vacunació (actualment el 78% de la població total, incloent infants, té almenys una dosi) i ha confirmat que l’actual passi sanitari es convertirà en un de vacunació.

Amb aquest canvi, els no vacunats, que fins ara podien presentar un test negatiu, hauran de demostrar a partir del 15 de gener de 2022 una vacunació per poder anar a cinemes, teatres, museus, transports, cafès i instal·lacions esportives.

El governant ha avisat que enduriran les multes per utilitzar passaports sanitaris falsos, que es calculen en centenars de milers.

“Aquesta pràctica m’escandalitza, com a primer ministre i ciutadà, és un acte deliberat de posar en risc a altres persones i cap convicció personal ho justifica”, ha expressat. Castex no ha avançat els detalls d’aquestes noves multes, que es donaran a conèixer divendres després d’una sèrie de consultes legals.

El ministre s’ha mostrat preocupat per les grans aglomeracions. És per això que a partir de gener establiran topalls de 2.000 persones per als locals tancats i de 5.000 per als recintes oberts.

També es regularà el consum en bars, restaurants i sales de cinemes. Als dos primers només es podrà consumir a taula i als cinemes no es podrà menjar ni beure per evitar treure la mascareta, mesura que afectarà també el transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90