Salut

Pumarola veu bé reduir les quarantenes en immunitzats i mantenir els 10 dies en els no vacunats

El cap de Microbiologia de l’Hospital Vall d’Hebron assegura que “estem arribant al final de la pandèmia”

Defensa mantenir l’obertura de les escoles tal com defensa el govern

El cap de Microbiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, el doctor Tomàs Pumarola, s’ha mostrat favorable a reduir les quarantenes en les persones positives immunitzades, ja sigui per la vacunació o perquè han passat la malaltia, i que no presentin símptomes o siguin molt lleus. En canvi, aposta per mantenir els 10 dies d’aïllament en les persones que no han estat vacunades o no han passat la malaltia. “En definitiva s’està veient que 10 dies és massa”, però queda clar que hi ha diferències entre els països que ja han aprovar la reducció, ha assegurat en una entrevista a RAC 1.

Els EUA han reduït la quarantena de 10 a 5 dies i després imposen portar la mascareta cinc dies més, i en canvi, al Regne Unit s’ha reduït de 10 a 7 dies i fer-se una prova que doni negativa. Per tant, el cap de Microbiologia del Vall d’Hebron remarca que hi ha dubtes sobre com aplicar les reduccions però s’està veient que 10 dies és “massa”.

El cap de Microbiologia de l’Hospital Vall d’Hebron també ha considerat que la reducció de les quarantenes pot evitar “un col·lapse social”, ja que l’augment dels casos en l’última setmana són molt elevats.

Pumarola ha constatat els alts casos de reinfecció que s’estan donant ara en persones ja vacunades, la majoria de les quals estan passant la Covid de forma molt lleu.

Pumarola també ha explicat que la variant òmicron és “molt transmissible dos dies abans i quatre o cinc dies després dels símptomes”. Un quadre de transmissió que s’ha escurçat comparat amb l’inici de la Covid i la variant delta.

Amb tot, Pumarola ha assegurat creure que “estem al final de la pandèmia”. “En el moment que tothom tingui anticossos tindrem una situació molt similar a la de la grip”, ha afirmat. I ha afegit: “M’atreviria a dir que aquesta temporada d’hivern serà l’última que tindrem la pandèmia, probablement el proper hivern ja no”.

D’altra banda, s’ha mostrat partidari de mantenir les escoles obertes i començar el curs escolar com està previst el 10 de gener, tal com defensa el departament d’Educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot