Salut

El punt de vacunació de la Fira de Barcelona ja ha administrat un milió de dosis

Des del maig ha posat una mitjana diària de 10.000 injeccions, amb un màxim de 12.200 el 2 de juliol

Més de 2.000 persones han participat fins ara en el dispositiu

El punt de vacunació massiu de la Fira de Barcelona a Montjuïc ja ha administrat un milió de vacunes contra la Covid-19, més del 7% del total de 13,6 milions de dosis injectades a tot Catalunya l’últim any.

El de Montjuïc va ser el primer punt de vacunació massiva que es va obrir a la ciutat de Barcelona.  L’espai va obrir el 26 d’abril amb una prova pilot on es van administrar 1.000 dosis i a partir del 4 de maig va començar a treballar de forma continuada. Des d’aleshores s’han administrat les vacunes autoritzades a l’Estat espanyol –Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Janssen–, tant de la primera dosi, com de la segona. I, ara, s’hi ha afegit la de record i la infantil (5-11 anys) que és la Pfizer, però la dosi administrada per a aquesta franja d’edat és un terç (10 mcg).

El centre disposa de 53 mòduls de vacunació en funcionament, que permeten administrar una mitjana de 10.000 vacunes diàries i que s’adapten a les necessitats de cada moment. Dotze d’aquests punts estan habilitats per la vacunació infantil de 5 a 11 anys, amb entrada diferenciada dels adults.  El rècord de persones vacunades en un sol dia es va produir el 2 de juliol, amb 12.200 dosis administrades.

Més de 2.000 persones han participat, fins ara, en el dispositiu de vacunació a Fira de Barcelona. El personal sanitari i administratiu prové de diferents centres sanitaris, majoritàriament de l’atenció primària de la ciutat de Barcelona, tot i que també hi ha persones que venen d’hospitals i de mútues laborals, a part de l’assistència dels professionals del Sistema d’Emergències Mèdiques.

A banda dels sanitaris hi ha personal de neteja, manteniment, seguretat i tota la tasca de coordinació de cues i de funcionament liderat per personal de Fira de Barcelona.

El recinte destinat a la vacunació disposa de 5.000 metres quadrats i amplis sostres de 5 metres d’alçada, que faciliten l’adequada renovació d’aire en funció de l’aforament, i està preparat per habilitar fins a 60 punts de vacunació en diferents nivells.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona