Salut

La infecció per òmicron augmenta la immunitat neutralitzant contra delta, segons un estudi Sud-africà

Els autors apunten que si la nova variant demostra ser menys patògena, pot suposar una evolució positiva en l’impacte de la pandèmia

La nova soca escapa a la immunitat neutralitzant generada per la infecció amb delta, cosa que és coherent amb l’expansió d’òmicron

La infecció amb la variant òmicron del SARS-CoV-2 crea una resposta immunitària neutralitzant contra la variant delta, la qual cosa pot fer que la reinfecció amb aquesta última sigui menys probable.

Si a aquesta menor capacitat de delta per infectar els qui hagin passat òmicron s’hi afegeixen les dades que indiquen que la nova variant, en aquest moment, és menys patògena, aquest resultat pot tenir implicacions positives en termes de disminució de la càrrega de Covid-19 de la malaltia greu.

El líder de l’estudi, Alex Sigal, de l’Institut de Recerca Sanitària d’Àfrica (Sud-àfrica), ha explicat que si “òmicron resulta ser menys patogen, això pot mostrar que el curs de la pandèmia ha canviat”. “Òmicron prendrà el control, almenys ara com ara, i pot ser que tinguem menys trastorns en les nostres vides”, ha apuntat.

La recerca, realitzada amb una petita mostra de pacients, s’ha publicat al repositori MedRxiv, en el qual els textos encara no han estat revisats per altres experts.

Les infeccions amb òmicron s’expandeixen ràpidament a tot el món, sovint, fins i tot davant els alts nivells de casos de delta, i encara no és clar com interactuen aquestes dues variants.

“L’augment de la neutralització de la variant delta en els individus infectats amb òmicron pot donar lloc a una disminució de la capacitat de delta per a reinfectar  aquests individus”, assenyala Sigal.

L’estudi ha analitzat el plasma de 15 persones prèviament vacunades i no vacunades que han passat la Covid-19 durant la gran onada d’infeccions a Sud-àfrica amb l’aparició de la nova soca.

L’objectiu era comprovar la capacitat dels anticossos de controlar totes dues variants en el laboratori, la qual cosa es coneix com a prova de “neutralització”. Aquesta prova es va realitzar prop del moment en què van tenir els primers símptomes i catorze dies després.

Com s’esperava, els resultats mostren una resposta d’anticossos en desenvolupament enfront d’òmicron, amb una neutralització que es multiplicar per 14 durant aquest temps.

A més, s’ha vist que han desenvolupat una major immunitat contra la variant delta, amb un augment de la neutralització d’aquesta última de 4,4 vegades.

L’estudi també indica que els participants vacunats han estat capaços de presentar una millor resposta neutralitzant contra delta, i que la resposta en els no vacunats és més variable.

Per contra,l’estudi indica que òmicron escapa a la immunitat neutralitzant provocada per la infecció amb delta i, per tant, pot reinfectar els individus ja infectats per aquesta.

Aquests resultats són coherents amb el fet que òmicron desplaci delta, ja que pot provocar una immunitat que neutralitza aquesta última.

Les implicacions d’aquest desplaçament dependrien de si òmicron és realment menys patogen que delta. “En aquest cas, la incidència de la malaltia greu de Covid-19 es reduiria i la infecció podria desplaçar-se per ser menys pertorbadora per als individus i la societat”, conclouen els autors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot