Salut

Pfizer diu que tindrà llista al març una nova vacuna contra òmicron

La farmacèutica estatunidenca Pfizer ha dit aquest dilluns que espera tenir al març una nova vacuna contra la Covid-19 que millori la protecció contra la variant òmicron.

El conseller delegat de Pfizer, Albert Bourla, va explicar que encara no és clar si aquest nou producte serà necessari, però va dir que la seva empresa ja està començant a fabricar les primeres dosis atès que alguns països volen disposar d’elles com més aviat millor.

“L’esperança és que aconseguim alguna cosa que tingui una protecció molt millor, en particular contra les infeccions, perquè la protecció contra hospitalitzacions i malaltia greu ara mateix és raonable amb les vacunes actuals, sempre que s’hagi administrat la tercera dosi”, va dir Bourla al canal de televisió CNBC.

El màxim executiu de Pfizer va detallar que la nova versió busca una major immunitat davant òmicron, així i tot, continuaria oferint protecció davant altres variants.

Encara que el producte estarà llest al març, Bourla va deixar clar que encara no sap si serà necessària la seva utilització, uns dubtes que va estendre a l’ús d’una quarta dosi de la vacuna actual, que ja han començat a provar països com Israel.

“No sé si hi ha necessitat d’una quarta dosi de reforç, així i tot, ha de provar-se. Nosaltres farem experiments”, va dir.

Mentrestant, la companyia Moderna espera tenir disponible per a la pròxima tardor una nova dosi de reforç de la seva vacuna dissenyada de manera específica per a combatre la variant òmicron, segons va dir aquest dilluns el seu conseller delegat, Stephane Bancel, també entrevistat per CNBC.

Bancel va explicar que l’empresa està en converses amb les autoritats sanitàries de tot el món per a decidir la millor estratègia de cara a administrar aquesta possible dosi en la tardor de l’hemisferi nord.

“Hi ha discussions diàriament. Volem estar llestos amb el millor producte possible per a la tardor de 2022”, va recalcar l’executiu.

Al desembre, quan va anunciar que anava a començar estudis clínics al començament d’enguany per a la nova dosi de reforç, Moderna ja va advertir que, en cas que aquests anessin reeixits, encara farien falta mesos perquè el producte estigui disponible.

La signatura biotecnològica, no obstant això, ja ha tancat acords amb països com el Regne Unit, Corea del Sud o Suïssa per valor d’uns 18.500 milions de dòlars.

Bancel va dir avui que Moderna té capacitat per a proveir entre dues mil i tres mil milions de dosis de reforç enguany i va assegurar que les dificultats ja no estan en el volum de producció, sinó més aviat en la distribució, especialment als països en vies de desenvolupament.

En aquest sentit, l’executiu va dir que durant el novembre passat la seva companyia va tenir diàriament entre 50 i 100 milions de dosis esperant per a ser enviades a nacions de baixos ingressos.

Moderna ja hi havia avançat el mes passat que anava a començar a treballar en l’adaptació del seu producte a la nova variant òmicron, que està contagiant a moltes persones vacunades.

Segons els estudis, les vacunes continuen reduint de forma molt important la possibilitat de sofrir un cas sever, una protecció que és encara molt major en el cas de les persones que han rebut recentment una dosi de reforç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Meteorologia

Prop de 1.200 trucades al 112 fins al matí relacionades amb la pluja

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró