Salut

El Govern no preveu prorrogar el toc de queda si es confirma una millora de la pandèmia

La renovació de les restriccions s’hauria d’adoptar a partir del 21 de gener

La portaveu diu que les xifres de contagis continuen sent “desorbitades” però apunta que hi ha indicis de desacceleració

El Govern no preveu prorrogar el toc de queda a partir del 21 de gener si es confirma una millora de la pandèmia. La portaveu de l’executiu català, Patrícia Plaja, ha explicat en roda de premsa aquest dimarts que les xifres de contagis continuen sent “desorbitades”, especialment per la incidència de la variant òmicron, però ha apuntat que s’observa una desacceleració i indicis d’una futura millora.

Per això, si aquests indicis es confirmen, el Govern no plantejarà prorrogar el confinament nocturn vigent actualment d’una a sis del matí. Plaja ha afegit, tanmateix que no es pot plantejar una flexibilització generalitzada de les restriccions i ha defensat que es començarà per aquesta mesura, ja que és la més invasiva.

La portaveu ha constatat que les darreres xifres mostren que la velocitat de contagi està remetent i que el risc de rebrot, tot i que continua pujant, no ho fa de la mateixa manera que en dies anteriors. Ha afegit que els experts apunten que s’està a prop del pic, o com a mínim de “l’altiplà”, d’aquesta sisena onada. Tot i això, ha afirmat que les hospitalitzacions continuen creixent, tot i que no al mateix ritme, i es manté la pressió a l’atenció primària, amb un nou rècord de visites per covid aquest dilluns. Actualment, el 90% de les persones contagiades ho són per la variant òmicron, però la meitat dels ingressats s’han contagiat amb delta.

Davant d’aquest escenari, Plaja ha afirmat que no es pot “abaixar la guàrdia” i ha assegurat que “és d’hora” per parlar del relaxament general de mesures. Ha recordat, tanmateix, que el Govern sempre ha dit que les mesures s’anirien retirant a mesura que la situació ho permetés: “sense precipitació, però sense cap classe de demora”.

El Govern creu que la desacceleració incipient de la pandèmia s’està donant per motius multifactorials, que inclouen el compliment majoritari de les restriccions, la bona resposta del personal sanitari i l’increment de la vacunació.

Més enllà del toc de queda, Plaja ha assegurat que no es pot establir un calendari sobre la previsió de retirada de la resta de restriccions. Sí ha apuntat que després del toc de queda anirien la resta que afecten drets fonamentals, començant per la limitació a 10 persones en les trobades socials.

Plaja també ha afirmat que no està previst que hi hagi canvis pel que fa a l’ús del passaport covid, ni pel que fa a començar a aplicar-lo en altres sectors diferents ni per deixar de fer-ho en els que està vigent actualment.

Pel que fa a l’oci nocturn, també ha respost que no hi ha una data fixada per a la seva reobertura perquè no es pot fixar i ha afirmat que s’escoltarà els experts i es continuaran analitzant les dades de la pandèmia per veure quan és possible fer-ho.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA