Salut

Espanya supera les 94.000 defuncions i la incidència baixa de 2.500 casos

El total de contagis des de l’inici de la pandèmia frega els 10,2 milions

Espanya ha superat aquest dijous les 94.000 defuncions consignats des de l’inici de la pandèmia en ple descens de la corba de la sisena onada, en un dia en què la incidència ha baixat 144 punts, fins als 2.420 casos, amb 74.368 nous positius detectats.

Les dades de Sanitat apunten a 7.123 morts des de l’inici de la sisena onada a mitjan octubre, amb el que ascendeix a 94.040 el total de decessos des de març de 2020. En els últims 30 dies s’han consignat 4.467 defuncions, més de 800 en l’última setmana i 183 durant el passat dia.

El total de contagis des de l’inici de la pandèmia frega els 10,2 milions, detectats per prova i notificats als serveis de salut de les comunitats.

En els últims 14 dies s’han certificat entorn d’1,14 milions de contagis (413.246 en l’última setmana), de manera que representa un descens respecte als 1,5 milions que s’havien notificat cada dues setmanes durant el pic de la sisena ona.

Així, la incidència a 14 dies ha tornat a baixar en totes les comunitats en l’últim dia, igual que les dades sobre l’evolució de la transmissió en l’última setmana, que es troba ja sota el llindar dels 1.000 punts, després de baixar des dels 1.215 fins als 872.

Descens lent i progressiu

Aquest descens en la transmissió s’està reflectint en els indicadors hospitalaris que, a poc a poc i progressivament, registren lleus baixades en gran part de les comunitats.

En l’últim dia hi ha hagut 2.195 altes, enfront de 1.722 ingressos, per la qual cosa continua la tendència de menys ingressos covid en cada jornada. Hi ha 17.012 ingressats en tota Espanya, 1.947 greus en UCI.

Catalunya, amb un 38,1%, és el territori que es manté amb situació de les UCI més compromesa. Aragó (29,8%), Balears (26,5%), Castella i Lleó (22,4%), País Basc (22,9%), la Comunitat de Madrid (22%) i la Comunitat Valenciana (22,4%) són els següents territoris amb major ocupació UCI i encara molt per sobre de l’indicador de risc molt alt del 15%.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha recordat avui que sobre el 18 de gener es va arribar al pic de contagis d’aquesta sisena onada i que, des de llavors, “estem en fase de descens” amb una desacceleració tant en la incidència acumulada a 14 dies com en les hospitalitzacions i ingressos en UCI.

La ministra ha indicat que la sisena ona s’ha caracteritzat per tenir un impacte global, ja que ha crescut de manera pràcticament homogènia a la Unió Europea, encara que Espanya “es va incorporar més tard a aquesta eclosió i hem sortit abans que altres països d’aquest alt nivell de circulació” de la variant òmicron.

El descens de tots els indicadors, ha dit, té a veure amb l’”altíssima cobertura vacunal” a Espanya, on el 90,8% dels majors de 12 anys ja tenen la pauta completa i les dosis de reforç (inoculades a més de 22 milions de ciutadans) han estat fonamentals per a combatre aquesta nova onada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona