Salut

La corba també puja a l’Estat

Sanitat notifica 36.066 nous contagis de Covid-19 i la incidència és de 432,37 casos per cada 100.000 habitants, 2,27 més que divendres

Des de l’inici de la pandèmia han mort 101.416 persones amb el coronavirus a Espanya

La incidència acumulada de Covid-19 puja lleugerament en el conjunt de l’Estat, segons les dades epidemiològiques difoses pel ministeri espanyol de Sanitat en el seu primer informe de la pandèmia d’ençà que va decidir canviar el sistema de notificació diari i publicar els informes epidemiològics només dos dies a la setmana:  els dimarts i els divendres.

Des del recompte de divendres hi ha hagut 36.066 nous contagis de coronavirus, que eleven el total acumulat a 11.260.040, i la incidència  acumulada a 14 dies (IA14) ha pujat fins als 432,37 casos per cada 100.000 habitants, 2,27 punts més que fa quatre dies.

El darrer informe també constata el trencament de la tendència descendent de les darreres setmanes pel que fa a la pressió assistencial. La setmana ha començat amb  4.894 persones hospitalitzades (117 més que divendres) que eleven una dècima, fins al 3,9%, l’ocupació de llits de planta als hospitals espanyols. A les unitats de cures intensives hi ha 682 pacients, 7 menys que divendres, que representen el 7,48% (-0,07). En les darreres 24 hores hi ha hagut 495 hospitalitzacions per la infecció i 297 alta per la Covid-19.

Els últims quatre dies s’han notificat 281 morts més, que eleven a 14.499 els decessos des de l’inici de la sisena onada -a mitjan octubre- i a 101.416 en tota la pandèmia, segons xifres oficials.

La corba epidemiològica del coronavirus va començar a registrar dijous passat un lleu repunt per primera vegada des que va començar el seu descens a mitjan gener, amb un augment del 0,4% en la incidència acumulada (fins als 430,1 casos).

Els departaments de salut autonòmics atribueixen els repunts a la flexibilització de mesures i a les celebracions del Carnestoltes. En aquest sentit, els experts adverteixen que en els pròxims mesos, de cara a festivitats com la Setmana Santa, podrien produir-se nous augments en la transmissió.

Els últims quatre dies la incidència a 14 dies ha augmentat en 12 territoris i el registre de transmissió a 7 dies també ho ha fet, dels 203 fins als 209 casos per cada 100.000 habitants. Per aquest motiu, previsiblement la incidència global continuarà a l’alça en els pròxims dies.

L’Estat es troba encara en risc alt de transmissió i només Madrid (222), Castella-la Manxa (219) i Melilla (215) han aconseguit rebaixar aquest nivell d’alerta a mitjà, en haver baixat dels 250 casos per cada 100.000 habitants. Cal tenir en compte, però, que només computen les proves certificades dels seus respectius serveis de salut per a calcular la incidència acumulada.

En aquest context, comunitats com Andalusia no preveuen aplicar noves restriccions sanitàries contra la pandèmia durant la Setmana Santa, però mantindrà l’ús obligatori de les màscares tant a l’interior com en les zones d’aglomeració de l’exterior.

El seu departament de salut ha admès que els “preocupa” la incidència acumulada, que ha registrat en aquesta jornada una pujada de 20 de punts i s’ha situat en 282 casos per cada cent mil habitants en els últims catorze dies, encara que aquest augment no es nota en la pressió hospitalària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona