Salut

Un 36% més de casos nous de salut mental en infants i joves

Els centres d’adults registren un increment de més d’un 21% de pacients atesos per primera vegada a les comarques gironines

Del conjunt d’atesos, més de la meitat són dones

Els centres de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de les comarques gironines van tancar el 2021 amb 2.466 nous casos, un 36% més que l’any anterior. Del conjunt d’atesos, més de la meitat van ser dones i, en relació amb els diagnòstics, un 26% van ser per codis Z (circumstàncies psicosocials, econòmiques o personals), seguits dels casos de trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDHA) i pel trastorn de l’espectre autista. Pel que fa als centres d’adults, el creixement va ser de més d’un 21%, amb 3.869 pacients atesos per primera vegada. Un 29% dels atesos durant el 2021 van rebre un diagnòstic de trastorn de l’estat d’ànim.

En relació amb l’activitat dels equips PSI (programa de seguiment individualitzat) van atendre l’any passat 315 persones, 93 de les quals van ser casos nous. Prop d’un 50% de les persones ateses pels PSI tenien un diagnòstic de trastorn psicòtic, i un 70% complien els criteris de persones amb condició de complexitat de salut mental. Els PSI del conjunt del territori van fer un total de 6.993 visites

Les xifres es van fer públiques ahir coincidint amb la presentació de la campanya del Dia Mundial de la Salut Mental, que se celebrarà el dilluns 10 d’octubre. L’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, la Fundació Drissa, l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) i Support-Girona van presentar les activitats. Es tracta d’un programa divulgatiu i de sensibilització que recull una trentena de propostes dels professionals, persones usuàries dels diferents serveis de salut i socials, i entitats de la demarcació de Girona entorn amb el lema Salut i benestar per a tothom. Feu que sigui una prioritat global.

LA DATA

10.10.22
dilluns
és el Dia Mundial de la Salut Mental.

Més de trenta propostes de sensibilització

Aquest cap de setmana hi haurà una jornada de portes obertes a la finca ecològica Biodrissa de la Fundació Drissa a Campllong. El dijous 6 d’octubre a la sala del Museu Darder de Banyoles a les 17 h hi haurà la xerrada Compartint experiències a càrrec de la Comissió Mixta en Salut Mental de les Comarques Gironines i la Taula de Salut Mental del Pla de l’Estany. El dissabte 8 d’octubre hi haurà a Girona la gimcana Cuidem la salut mental, amb una ruta de proves. La sortida és a les 10 h al Punt de Trobada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC