Salut

La salut mental dels joves empitjora

Un 8,8% responen que tenen ganes de morir i un 5,9% pensen a autolesionar-se

Una macroenquesta que s’ha fet a joves d’entre 10 i 18 anys revela l’empitjorament de la salut mental en aquest col·lectiu arran de la pandèmia. Un 8,8% dels adolescents catalans enquestats asseguren que tenen ganes de morir-se o d’adormir-se i no tornar-se a despertar, i un 5,9% confessen que han tingut pensaments sobre autolesionar-se o fer-se mal. Són alguns dels resultats que avançava TV3 del sondeig que han elaborat els departaments d’Educació i Salut a prop de 267.000 joves d’entre cinquè de primària i batxillerat d’uns 2.000 centres. El qüestionari contenia 27 preguntes per analitzar l’estat emocional dels adolescents arran de la pandèmia. Un 40% dels joves enquestats asseguren que la situació provocada per la covid els va generar por, tristesa, ira o ràbia, i hi ha un grup que encara avui n’arrossega seqüeles i expressa tristesa o ràbia (13%) i també por (7%). És el sondeig més gran que s’ha fet mai a Catalunya sobre salut mental en l’adolescència.

Jornada d’experts

Uns 250 professionals de l’àmbit de la psiquiatria, la psicologia i la recerca alertaven ahir en una jornada a l’hospital Bellvitge sobre l’impacte de la covid en la salut mental dels més joves. “No tornem a estar com estàvem el 2019. Ara hi ha més intents de suïcidi en la població infantojuvenil, hi ha inicis més precoços en trastorns de conducta alimentària i en altres trastorns”, assegurava la tècnica de l’oficina de suport a la innovació i la recerca de l’ICS, Núria Radó, que plantejava el repte de com enfocar la recerca en salut mental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia