Salut

SALUT

Acrediten la Unitat d’Hemodinàmica del Trueta per formar cardiòlegs intervencionistes

L’Associació de Cardiologia Intervencionista de la Societat Espanyola de Cardiologia ha reconegut la Unitat d’Hemodinàmica del Servei de Cardiologia de l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta com a Unitat d’Excel·lència, una designació que l’acredita per desenvolupar un programa de formació en cardiologia intervencionista. Per aconseguir-ho, la Unitat ha superat una exhaustiva avaluació per part del Comitè d’Acreditació, format per un grup d’especialistes encarregats de revisar els nombrosos requisits que cal complir per formar cardiòlegs intervencionistes.

Erigir-se en unitat formadora era un objectiu per al qual feia temps que es treballava. Suposa un clar reflex de la qualitat assistencial de la Unitat i la capacitat per realitzar tractaments cardiovasculars de diferents tipus i complexitat. El doctor Víctor Agudelo, responsable de la Unitat d’Hemodinàmica del Trueta, destaca que la valoració com a Unitat d’Excel·lència per part de l’Associació de Cardiologia Intervencionista per poder formar especialistes en cardiologia intervencionista, “reconeix els esforços realitzats pels professionals que en formem part per oferir un servei actualitzat i amb uns elevats estàndards de qualitat”.

Aquesta acreditació situa el Trueta entre els quatre centres hospitalaris de l’Institut Català de la Salut (ICS) amb capacitat formativa en cardiologia intervencionista, juntament amb l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. La Unitat preveu iniciar la formació de cardiòlegs intervencionistes a partir del primer trimestre de 2024, amb un pla teòric i pràctic enfocat a assolir, en un període de dos a tres anys, el nivell d’expertesa requerit. L’objectiu a mitjà termini és que aquest programa formatiu pugui atendre fins a tres sol·licitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia