Salut

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) començarà a reubicar progressivament l’activitat d’internament de l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena a d’altres centres per fer front al tancament. Aquesta decisió ha estat consensuada amb el Departament de Salut i l’Ajuntament de Mataró després que el consistori hagi decidit tancar una de les plantes de l’edifici històric, perquè no compleix amb la mesura antincendis. Per adaptar-lo caldria fer obres estructurals que obligarien a buidar el centre durant un llarg període temps. Tenint en compte que l’any 2027 es preveu que entri un funcionament el nou hospital d’atenció intermèdia (HAI) de Mataró, s’ha valorat que es preferible buidar el centre en els propers quatre mesos.

Segons expliquen des del consorci ara mateix s’està treballant per reubicar les 76 places d’ingrés entre l’Hospital de Mataró, l’Hospital de l’Esperança de Barcelona i un altre centre sanitari encara per concretar. També s’augmentarà l’hospitalització a domicili per a pacients de convalescència. Des del consorci no es preveu que la reubicació acabi afectant els pacients ingressats actualment, que romandran a Sant Jaume fins a l’alta, i l’objectiu és que siguin els nous ingressos els que es vagin fent ja als nous centres de destí. En paral·lel també es treballa amb el desplaçament temporal de la plantilla.

Activitat ambulatòria

Pel que fa a l’activitat ambulatòria que actualment es presta a l’Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, el CSdM ha proposat a l’Ajuntament ubicar-la a la planta baixa, efectuant una reforma puntual. Això vol dir mantenir els serveis sense ingrés, hospitals de dia de psicogeriatria i de rehabilitació, consultes externes de geriatria i d’al·lèrgia i consultes d’atenció a la dependència.

El futur hospital

La reubicació serà transitòria fins que es pugui inaugurar el nou hospital que es va anunciar pel 2027. El nou equipament ha de resoldre de manera definitiva les necessitats d’atenció intermèdia al territori. El nou sociosanitari tindrà 244 places d’internament per a pacients que requereixin recuperacions funcionals o cures i per a pacients amb malaltia crònica evolucionada o en procés de final de vida. També tindrà 82 places d’hospital de dia. En total seran 14.000 m² en els terrenys municipals que va cedir l’Ajuntament, davant l’Hospital de Mataró i que es fa servir actualment com a aparcament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El TSJC reconeix la bulímia com una malaltia incapacitant

girona
urbanisme

Alella tira endavant el projecte per urbanitzar la Serreta i El Pla

alella
mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona