Salut

Vall d’Hebron estrena un espai de rehabilitació per a joves

El servei amplia l'horari d'atenció i la capacitat gràcies a les instal·lacions impulsades per Ricky Rubio

L'Hospital infantil i de la dona de Vall d’Hebron ha inaugurat avui una àrea terapèutica dedicada específicament a la recuperació per a nens i adolescents. Es tracta d’un gimnàs acolorit de 220m² que, a banda d’ajudar a l’evolució física i emocional dels pacients, ha permès al centre barceloní ampliar en un 37% els joves atesos en les primeres setmanes de funcionament. L’espai s’ha pogut tirar endavant, fins a equiparar-lo al dels millors hospitals pediàtrics del món, gràcies a la col·laboració del jugador bàsquet Ricky Rubio i de la Fundació “la Caixa”.

La nova àrea disposa d’una sala diàfana polivalent per a pacients ingressats i ambulatoris, dues més de teràpia ocupacional, dos espais més petits per fer tractaments individuals i un altre espai polivalent on es realitza fisioteràpia respiratòria, però que es pot obrir i tancar a conveniència.

El disseny de la nova àrea, a la planta zero, juga amb la idea d’enfocar la recuperació cap a un entrenament esportiu i sanitari alhora, connectantels valors de l’esport amb el procés de tractament. El terra de la sala principal recrea mitja pista d’atletisme, que es completa gràcies a l’efecte del gran mirall instal·lat al fons, mentre que les parets recorden un rocòdrom. També s’hi han recreat una mena d’onades per convidar els pacients que necessitin ser traslladats amb la grua del sostre a imaginar que estan fent surf.

Els responsables de l’Hospital infantil i de la dona de Vall d’Hebron calculen que la millora d’aquest espai ajudarà a la rehabilitació de 750 pacients cada any i celebren la seva posada en marxa, ja que fins ara nens i adolescents s’havien de desplaçar a l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats per fer aquest procés de rehabilitació.

Ara tenen més a l’abast les bicicletes el·líptiques, espatlleres, peses, lliteres hidràuliques i, com no, una cistella de bàsquet en honor a l’exestrella de la NBA i la seva fundació, on alguns dels pacients han pogut practicar amb el jugador maresmenc com a rival de luxe.

“Quan vaig visitar l’Hospital Infantil Vall d’Hebron el 2021, amb el meu equip ens vam adonar que mancava un espai específic per a la rehabilitació dels infants i adolescents integrat dins el mateix edifici i des de llavors ens hem dedicat totalment a fer realitat aquesta necessitat en el projecte més gran i ambiciós que ha fet fins ara la fundació”, ha explicat Ricky Rubio en la presentació de l’espai.

Aquest servei obrirà de vuit del matí a vuit del vespre, ampliant l’horari de la tarda per tal que els pacients ambulatoris no hagin de saltar-se classes i les famílies tinguin més horaris per facilitar la conciliació.

A Vall d’Hebron, l’equip de Medicina Física i Rehabilitació acompanya els pacients des de l’ingrés, segons les seves necessitats. “Fem fisioteràpia respiratòria a la UCI Pediàtrica i seguim durant l’hospitalització dels pacients amb fisioteràpia motora, teràpia ocupacional o logopèdia, i ambulatòria, un cop tornen a casa”, ha detallat la Dra. Judit Sánchez Raya, cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Quatre morts i una quinzena de ferits a Palma en enfonsar-se part d’un restaurant

barcelona

Els Mossos carreguen en una protesta contra la desfilada de Vuitton

Barcelona
urabnisme

L’Ajuntament vol un acord en aquest mandat sobre les afectacions per la Sagrada Família

barcelona

El poble deixa de dependre de les garrafes per tenir aigua de boca

La Vilella Baixa
educació

Educació manté la segona línia d’I3 a l’escola Germanes Bertomeu de Mataró

Mataró

BComú exigeix informació sobre la desfilada de Vuitton al Park Güell

Barcelona
educació

El 50% del professorat del País Valencià ha seguit la vaga educativa en defensa de la llengua

barcelona
llengua

Escriptors en Llengua Catalana critica que les Pau eliminin les lectures obligatòries en català

barcelona

La Generalitat estudiarà si cataloga la casa Vallmanya

Alcarràs