Salut

salut

L’OMS publica una llista de 15 bacteris perillosos per la seva resistència als antibiòtics

La salmonel·la i la shigel·la són alguns dels classificats d’alta prioritat

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha publicat aquest divendres una llista de quinze bacteris que considera una amenaça per a la salut humana per la seva creixent resistència als antibiòtics, amb la qual cosa fa una crida al desenvolupament de nous tractaments contra ells. La llista, segons explica l’agència Efe, és una actualització de la publicada el 2017, i amb ella l’OMS torna a alertar del perill que causa la creixent resistència als antimicrobians (AMR) de determinats patògens, fet que segons l’agència sanitària internacional causa uns 1,27 milions de morts anuals directes i contribueix a unes altres 4,19 milions de defuncions.

Els quinze bacteris són classificats en tres categories de prioritat –mitjana, alta i crítica–, i en l’última d’elles, la de més gran urgència, l’OMS ha situat quatre patògens: acinetobàcter baumannii, mycobacterium tuberculosis, i dos tipus d’enterobacteriàcies resistents als tractaments amb carbapenem i cefalosporina.

“Suposen grans amenaces globals a causa del seu impacte i la seva habilitat a l’hora de resistir tractaments i transmetre aquesta resistència a altres bacteris”, destaca l’agència sanitària en un comunicat publicat aquest divendres i recollit per l’agència Efe. Entre els bacteris d’alta prioritat figuren la salmonel·la i la shigel·la, amb una alta incidència segons l’OMS en països en desenvolupament, i altres que sovint produeixen infeccions en llocs on s’ofereixen serveis sanitaris, com el bacil piociànic o el staphylococcus aureus.

Altres bacteris inclosos en la llista generen desafiament als sistemes sanitaris, incloses infeccions persistents i resistència múltiple a antibiòtics, que requereixen investigació e intervencions de salut pública, destaca l’OMS en la nota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.