Salut

SALUT

Bellvitge facilita atenció psicològica als pacients en risc de mort sobtada

La unitat d’arrítmies i el servei de psicologia clínica de l’Hospital Universitari de Bellvitge han coordinat un projecte que té per objectiu oferir suport psicològic especialitzat als pacients que tenen implantat un desfibril·lador automàtic (DAI).

Es tracta d’una iniciativa pionera a l’Estat per atendre de manera integral els pacients que segueixen controls a Bellvitge. El programa Psico-DAI vol oferir acompanyament emocional més enllà de l’atenció mèdica i d’infermeria a un grup de pacients que, segons explica el doctor Ignasi Anguera, cardiòleg i director de la unitat d’arrítmies del centre, “pateixen situacions que poden causar un fort impacte emocional, com ara estar en risc de mort sobtada o haver sobreviscut a un episodi d’arrítmia ventricular maligna”.

Bellvitge és el cinquè centre hospitalari que més DAI implanta de tot l’Estat. El programa, iniciat fa poques setmanes, ofereix als pacients l’oportunitat de participar en sis sessions grupals dirigides per una psicòloga i una infermera especialitzada en cardiologia. Aquestes sessions proporcionen un espai segur per compartir experiències i estratègies d’afrontament amb altres pacients que viuen situacions similars i els ajuda a afrontar aquests escenaris amb recursos emocionals eficaços.

L’ús del DAI és fonamental per millorar el pronòstic dels pacients que sobreviuen a una parada cardíaca per una arrítmia ventricular o que estan en risc de tenir-la. Nombrosos assajos clínics han establert el paper del DAI en la prevenció de la mort sobtada cardíaca, amb una incidència 4.500 casos l’any a Catalunya, un 40% dels quals apareixen abans dels 65 anys. El nou servei de psicologia clínica de l’hospital es va posar en marxa l’any passat amb l’objectiu de consolidar la tasca assistencial, docent i de recerca i respondre a la demanda creixent al voltant de la salut mental i el benestar emocional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.