Salut

Salut

Neix el CareCityLab, el centre de cures i recerca sociosanitària de Mataró

El CareCityLab és el nou centre de cures i recerca en l’àmbit sociosanitari de Mataró, creat dins del projecte estratègic Mataró, Ciutat Cuidadora. Aquest equipament té com a objectiu oferir solucions i millorar la qualitat de vida de les persones en situació de fragilitat i dependència, així com les seves persones cuidadores. Un espai dedicat a l’atenció i la recerca per millorar la vida de la ciutadania.

La posada en marxa d’aquest equipament s’ha materialitzat avui amb la signatura del conveni de col·laboració i la constitució del Consell Directiu.

Suport als cuidadors

L’Oficina de Cures és la porta d’entrada per a aquelles persones que necessiten atenció, informació i assessorament en matèria de cures sociosanitàries. L’Oficina de Cures prioritzarà els cuidadors no professionals, oferint suport emocional i programes de mentoria. Es faran, entre d’altres, grups de suport emocional i ajuda mútua; un programa de mentoria de persones cuidadores i hi haurà espais d’intervenció individual i grupal.

Recerca i l’IA

el CareCityLab vol esdevenir un referent al Maresme, promovent la col·laboració entre grups de recerca i d’innovació per desenvolupar projectes cooperatius en l’àmbit de la salut i l’envelliment. Es posarà en marxa l’Observatori de fragilitat i dependència; un programa pilot de cribatge de la fragilitat i l’aplicació de la Intel·ligència Artificial per a cribatge geriàtric.

El nou centre està situat al Passeig de la Marina. Els socis que han signat el conveni, tots ells de l’àmbit públic,  són l’Ajuntament de Mataró, Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, Consorci Sanitari del Maresme, Fundació Salut del Consorci Sanitari del Maresme, el gerent de la Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena, Fundació El Maresme, Fundació EURECAT, Fundació TICSalut, Fundació Institut Universitari per a la Recerca a l’Atenció Primària Jordi Gol i Gurina i l’Institut Català de la Salut (ICS) .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Queda desert el concurs públic de la barca “Tirona” a l’estany

Banyoles

Masquef escenifica el seu full de ruta de Figueres fins al 2030

figueres

Una figuerenca guanya el IX Premi de Recerca en Memòria Democràtica

figueres

24 joves del Baix Empordà , becats per la Fundació Impulsa per cursar FP

la bisbal d’empordà

Les estacions de Bordis, Sant Jordi Desvalls i Camallera, més accessibles

bordils
Medi ambient

Formaran voluntaris per preservar la tortuga careta al Garraf i el Baix Penedès

Sitges

Maçanet impulsa la creació del nou polígon de Fontanilles

maçanet de la selva
medi ambient

Els 27 donen llum verda definitiva a la Llei de Restauració de la Natura

barcelona
Medi Ambient

Prop de 800 al·legacions contra la planta de biogàs de la Sentiu de Sió, a la Noguera

Balaguer