Salut

salut

S'unifica l'equip de pediatres que atén la mainada de la Garrotxa

Els pediatres que treballen a les dues àrees bàsiques de la salut (ABS) de la Garrotxa gestionades per l'Institut Català de la Salut (ICS) –Olot i Besalú– i els que treballen per la Fundació Hospital Sant Jaume d'Olot –en les ABS de Sant Joan les Fonts i la Vall d'en Bas i en el centre hospitalari– s'han constituït en un equip de pediatria únic per donar servei als 8.300 nens d'entre els 0 i els 14 anys de la Garrotxa. Fins ara, els pediatres i infermeres de cada una de les entitats treballava de forma independent, seguint els seus protocols i els seus propis circuits. L'equip pediàtric territorial (EPT) de la Garrotxa –format per deu pediatres, vuit infermeres de primària i personal d'infermeria de l'hospital– treballarà de forma conjunta, seguint uns mateixos protocols i organitzant l'atenció de manera compartida. I es podran organitzar millor les substitucions per malaltia o vacances.

El director assistencial de la nova unitat, Anton Foguet, assegura que, amb aquesta unificació, l'atenció guanyarà en qualitat perquè tots els professionals que formen part de l'equip seguiran uns mateixos protocols en els àmbits, per exemple, de l'alimentació i les vacunacions, de manera que “es transmetrà un mateix missatge“ a les famílies. També va destacar que la nova forma de treballar potenciarà la continuïtat assistencial entre l'atenció primària i l'hospitalària.

Si bé els professionals treballaran de forma coordinada, això no es traduirà en canvis a nivell laboral, sinó que tots i cadascun d'ells mantindran les mateixes condicions i continuaran vinculats a les organitzacions per a les quals van ser contractats. La creació d'aquest equip és fruit de les aliances estratègiques establertes entre les dues entitats que donen servei a un mateix territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró