Salut

Metges sense Fronteres té 9.800 socis gironins

Una trentena de metges de la demarcació treballen en aquesta ONG, que ahir va presentar la memòria del 2014

L'organització mèdica i humanitària internacional Metges sense Fronteres (MSF) va tancar el 2014 amb 129.940 socis i col·laboradors actius a Catalunya, un 7,5% dels quals (9.800 persones) corresponen a les comarques gironines. Així mateix, col·laboren amb aquesta ONG una trentena de metges gironins i una quarantena més de persones de la demarcació que fan feines de gestió i logística. Aquestes són algunes de les dades que el delegat de MSF a Catalunya, Toni Luna, va donar a conèixer ahir en la presentació de la memòria d'activitats del 2014 a la seu del Col·legi de Metges de Girona. Luna va estar acompanyat de la metgessa de família Guiomar Hernandez, que col·labora amb l'ONG i que va relatar les seves experiències en projectes de terreny, concretament a Zimbabwe i la República Centreafricana.

El delegat de MST a Catalunya va explicar que el 2014 va ser un any excepcionalment dur per a l'ONG perquè va haver de fer front a l'epidèmia de l'Ebola a l'Àfrica Occidental. En aquest sentit, va explicar que MSF va atendre aquell any un 50% dels afectats i va aconseguir un índex de recuperació del 60%. Tot i expressar la satisfacció pels resultats aconseguits, Luna va destacar que els esforços que es van destinar a aturar l'avenç de l'epidèmia va posar al límit la capacitat d'ajuda de l'organització. I en aquest sentit va fer una crida a la solidaritat gironina. “Necessitem diners i recursos humans”, va manifestar Luna, que va denunciar la passivitat de la comunitat internacional en les crisi causades pel conflicte i la violència. I és que a finals del 2014 la xifra de refugiats i desplaçats interns registrats per l'ONU es va apropar als 60 milions, la més alta des de la Segona Guerra Mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt